• Cecilia Petersson och Wissam Alaeddine, True Bar, och Tomislav Majic, Plivit Trade, ska se till att den stora grillen går varm under karnevalen.

Många goda matspecialiteter

En härlig stämning med mycket dans, musik och folk i rörelse – och mat förstås. För Plivit Trade var det självklart att sponsra ett rejält grilltält där stans största grill kommer att gå för högtryck.

– Vi brukar gå in och stödja olika evenemang i Västervik, bland annat fotbollen och flera andra föreningar. Det här är ett kul tillfälle att visa upp våra olika produkter för alla som kommer till karnevalen, säger Tomislav Majic, marknadsansvarig på Plivit Trade.

Plivit Trade har sitt huvudkontor och lager i Västervik. Det familjeägda företaget grundades i Bosnien 1987, men startade om i Västervik i mitten av 1990-talet. Plivit Trade marknadsför och säljer importerade livsmedel från Kroatien, Bosnien och Hercegovina, Slovenien, Serbien och Österrike och är störst i Sverige på livsmedel från Balkan. De omsätter nu cirka 200 miljoner per år och har hela Mellaneuropa som kunder.

Många läckerheter

Under karnevalen är det Fixarna i Västervik AB som sköter mattältet. Där kommer en helt ny och extra stor grill gå varm under hela dagen.

– Creative Steel har nyligen fått den färdig och vi ser fram emot att fylla den med olika specialiteter från Sydeuropa, säger Wissam Alaeddine, som även driver True Bar.

– Där kan du köpa till exempel cavapcici som är en kryddig nötfärs och grillkorven roštilj kobasice. Vi kommer även att ha medelhavsplocktallrik med oliver, lufttorkat kallrökt oxkött och oxkorv, soltorkade tomater och fetaost.