• Annika Söderholm och hennes löparkompisar Fredrika Klein, Ingalill Wall och Maria Lind drar sig inte för att träna ute även vintertid. Foto: Esbjörn Gustafsson

Löpning vintertid är inga problem

Det ska inte vara något hinder varken att vara nybörjare eller att springa i snö och kyla. Flera nya grupper kommer att starta inom kort, enligt Esbjörn Gustafsson, ordförande i Tjust Bike & Running Club. – Vi kommer att erbjuda fler smågrupper. Alla ska kunna hitta en löptakt som passar.
Sedan ett par år tillbaka startade löpsektionen tjejgrupper på måndagar. Dels för att fler tjejer var intresserade av att springa, dels för att renodlade tjejgrupper skulle locka fler att prova.
– Den satsningen är vi nöjda med. Varefter de som börjat har blivit mer vältränade har de slussats till mixgruppen som springer på torsdagar.
Vintertid minskar antalet löpare, men runt 10-15 tjejer brukar det ändå samlas vid Karstorp på måndagar, enligt Esbjörn Gustafsson.
– Sammanlagt har det nog varit ett 80-tal tjejer som provat löpning i tjejgrupp. Nu vill vi få fler att stanna kvar. Det ska vi bland annat göra genom att dela in löparna i flera olika grupper beroende på hur snabbt man springer.
– Det finns ingen risk att bli frånsprungen. Alla ska ha någon att springa med.
Tjust Bike & Running Club har funnits sedan 2001 och har cirka 140 medlemmar.