• Liw Bäckström sjunger och spelar piano. Foto: Lena Dahlberg
  • Liw Bäckström, Michael Björk och Adam Dimpker kommer med största sannolikhet jobba inom området musik i framtiden.

Liw, Adam och Michael vill jobba med musik

En framtid som musiklärare, artist och musiker

Ett 40-tal elever läser det estetiska programmet med inriktning musik på Västerviks gymnasium. Här finns elever som har musik i olika former som sitt stora intresse. Vår tidning har träffat tre av dem, alla med olika bakgrund och tankar om framtiden.

”Kanske ska bli musiklärare”

Liw Bäckström bor i Vimmerby. Hon läser första året på estet/musik eftersom hon ville ha behörighet till högskola men samtidigt läsa musik.

– Jag kommer från en väldigt musikintresserad släkt och spelar alla möjliga instrument hemma. Det finns även tillgång till en studio i släkten.

– På Kulturskolan i Vimmerby spelar jag gitarr. Det började jag inte med förrän i åttan. Tidigare hade jag mest kompat med ackord, men jag insåg att jag var tvungen att kunna lite mer. På gymnasiet har jag sång och piano som mina instrument.

Vad jobbar du med i skolan just nu?

– Vi ska skriva låtar, både text och musik, och sedan göra en musikvideo.

Vad tänker du göra efter gymnasiet?

– Kanske ska jag utbilda mig till musiklärare.