• Lena Christoferson ägnar sin fritid åt pyssel och kreativa saker, bland annat färgar hon om och förnyar kläder med batik. Foto: Lena Dahlberg

Lena har kreativitet så det räcker för fler

Håller kurser i batik och målning

Den som vill släppa loss fantasi och skaparglädje har mycket att hämta hos Lena Christoferson. Hon är kursledare inom Studieförbundet Vuxenskolan och fullkomligt sjuder av kreativitet. – Jag har alltid älskar att pyssla och skapa. Det är verkligen mitt stora intresse.

Just nu är det glasmålning och målningar i olja som Lena Christoferson ägnar sin fritid åt. Men det finns nog inget område hon inte provat på. I hemmet i Gunnebo syns hennes alster i varenda vrå.

– Jag har gjort allt från decoupage till att klä om möbler och förnya kläder med batik. Som kursledare i vår kommer jag erbjuda batik, glasmålning och decoupage. Det senare handlar om att dekorera föremål med vackra motiv från papper och servetter.

Gillar återvinning

Batik är något som är roligt att prova för alla, tycker Lena Christoferson. Tjejer som killar. Dessutom finns det ett miljötänk.

– Jag gillar att återvinna. Att kunna använda ett plagg du tröttnat på, eller köpa second hand. Och sedan enkelt förnya tröjan, klänningen, jeansen eller vad det nu är.

Att vara kursledare ser hon som ett sätt att själv få nya idéer.

– Det är så kul när deltagarna släpper loss fantasin. I början brukar de vara försiktiga, sedan tar de med sig allt möjligt att prova tekniken på.

Olika sidor

Till vardags jobbar Lena Christoferson som ekonomiansvarig på Gertrudsvik. Att ha en kreativ fritid ser hon som ett bra komplement.

– Jag är nog två helt olika personligheter. Det är väldigt befriande att jobba med allt det här kreativa på fritiden, men på jobbet vill jag ha struktur.

 

Citat:

”Det blir nästan aldrig som man tror med batik – det blir bättre.”