• Jan-Erik Karlsson och Mikael Johansson är arrangörer till danserna i Vallonen. Foto: Lena Dahlberg
  • Larz-Kristerz spelar i Vallonen.

Larz-Kristerz spelar för FUB

När dansbandet Larz-Kristerz hörde att Vallonen i Överum är nedläggningshotad hörde de av sig till Mikael Johansson och erbjöd sig att stanna till för en spelning. – Väldigt roligt tycker vi som arrangerar!

Den 4 april blir det alltså dans till Larz-Kristerz i Vallonen – inte mindre än två gånger.

– Vi har bjudit in Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB, till en eftermiddagsdans till Larz-Kristerz. Fem kommuner har fått inbjudan: Åtvidaberg, Valdemarsvik, Västervik, Vimmerby och Kinda.

– Det känns roligt att vi kan arrangera en dans även för dem.

Hoppas på fler danser

Det är tredje gången gillt för Larz-Kristerz i Överum. Ett populärt dansband som brukar locka mycket folk, enligt Mikael Johansson.

– Det känns ju kul att de hörde av sig själva, att även de är intresserade av att Vallonen får finnas kvar.

– Nu hoppas vi att det inte blir sista gången vi ser dem spela upp till dans i Vallonen.