• Emil och Margit Preusse får hjälp av Lars Bohman att sätta upp både anslagstavlan och lampor i den nya lägenheten. Foto: Lena Dahlberg
  • Fixaren Lars Bohman rycker ut i hela Västerviks kommun.

Lars – kommunens nya ”fixare”

När Lars-Roger Nilsson slutade efter många år som ”Fixaren” i Västerviks kommun var det en del som trodde att tjänsten togs bort. Tvärtom. Det finns fortfarande en ”Fixar-Lasse”.

Lars Bohman började sin tjänst som ”Fixaren” i maj föra året efter att ha jobbat som fastighetsskötare inom Bostadsbolaget i 24 år.

– Jag har tidigare jobbat i de lite mindre orterna i kommunen, mest i Ankarsrum, Gunnebo och Hjorted.

– Det är roligt att göra något annat nu, att åka runt i hela kommunen och jobba med att i första hand förebygga fallolyckor.

Brandlarm

Den som använder sig av ”Fixaren” är oftast pensionärer eller förtidspensionärer och har någon form av rörelsehinder.

– Jag kan hjälpa till med lampor och tavlor som ska sättas upp, kontroll av brandlarm eller byte av gardiner. Allt sådant som kan leda till att en person ramlar. Jag hjälper även till att säkra hemmet när det gäller sladdar på golvet och mattor som kan utgöra en halkrisk, säger Lars Bohman.

Gratis hjälp

”Fixaren” hjälper till i hela Västerviks kommun och det bästa av allt är att det är gratis.

Några som tagit hjälp av Lars Bohman är Emil och Margit Preusse. De flyttade till en lägenhet för några veckor sedan och har fått hjälp med bland annat tavlor, hyllor och blomlådor.

– Vi är väldigt glada för att Lars kommer. Det är en fantastisk service!