• Inggun Halling har flyttat till större lokaler där hon även tagit in en hel del så kalla industriell design. Foto: Lena Dahlberg
  • Den lantliga romantiken flödar i de vackra rummen. Här finns allt från lampor och möbler till mindre inredningsdetaljer.

Lantlig charm och industriell vintage

Hos Inggun samsas flera stilar

I inredningsbutiken Vita Magasinet finns numera inte enbart vita saker, även om de dominerar. I utbudet av möbler, klockor, lampor och alla möjliga prylar finns både lantlig romantik och lite tuffare inredning som hör till den industriella trenden.

När Inggun Halling öppnade Vita Magasinet för 3,5 år sedan var tanken att måla äldre möbler och sälja vidare, något hon fortfarande gör. Men sortimentet har breddats under åren och nu var det dags för större lokaler. För snart ett par månader sedan flyttade butiken, från Storgatan till Östra Kyrkogatan.

– Jag har äntligen hittat en lokal som passar väldigt bra till mitt utbud, dessutom i äldre stil där sakerna kommer till sin rätt.

Även kläder

Här finns inspiration till att möblera ett komplett hem med allt från lampor, stolar och sängar till prydnadssaker och textilier.

– Nu har jag även lite kläder i romantisk stil.

Inggun Halling köper in äldre möbler. Oftast målar hon dem vita, men en del får behålla sin ursprungliga färg.

– Antika möbler ska inte målas, och en del möbler får förbli mörka eftersom de passar bäst in i den industriella stilen. Alla ska kunna hitta något här.