• Magnus Alvarsson, matintresserad bonde från Björkö och deltagare i ”Halv 8 hos mig” och Christer Åkerblom Södergren, som jobbat som kock i Stockholm i 20 år, lagade maten under ”Kockkvällen” på Stures. Foto: Lena Dahlberg
  • Katarina Andersson, Stures Bageri & Café, tycker det är viktigt att gynna de lokala leverantörer som finns i Loftahammar. ”Vi använder även en hel del närproducerat i våra menyer”.
  • Bröd från Stures Bageri. Bland annat Skärgårdsknäcke, valnötsbröd med surdeg, danskt rågbröd och surdegsbaguetter.

Kockarnas kväll hos Stures

”Det är viktigt att använda det lokala”

När Katarina Andersson, Christer Åkerblom Södergren och Magnus Alvarsson fick tänka till och spåna idéer tillsammans utmynnade det i ”Kockkvällen”. En final på de olika evenemang som Stures Bageri & Café i Loftahammar haft under sommaren.

”Stures” både använder och säljer en del närproducerade råvaror, bland annat Mon-tomater från Valdemarsvik, ägg från Lida gård och jordgubbar från Vassbäck.

– Det är också viktigt för oss att använda de lokala leverantörerna när vi beställer kött och fisk. Kockkvällens entrecote kom från Wadstens chark och rödingen från Kårö Fisk & Rökeri, säger Katarina Andersson.

– Sedan hade vi ju våra egna bakverk förstås, till både förrätt, varmrätt och dessert.

Fler gånger

Menyn bestod av gubbröra till förrätt, röding eller entrecote till varmrätt och som dessert mandelflarn och jordgubbar.

– Lena Lindeberg, sommarboende i Loftahammar och med företaget Vinsummum, som presenterade kvällens drycker.

– Det blev väldigt lyckat och säkert något vi kommer att göra om framöver, säger de tre idékläckarna.