• Prapatsorn Saengchompoo, ”Kloy”, visar thaimassage på en väninna. Foto: Lena Dahlberg
  • Thaimassage är en lite hårdare form av massage där man använder sig av hela kroppstyngden.

Kloy flyttade till Västervik från Thailand

Vill utveckla jobbet som massör

Efter att ha jobbat som massör i Thailand i fem år flyttade Kloy till sin sambo i Västervik. Här jobbar hon med olika sorters thaimassage.

Kloy, som egentligen heter Prapatsorn Saengchompoo, utbildade sig till massör i Thailand för åtta år sedan. Hon är certifierad massör med inriktning mot thai-, olje- och fotmassage.

– ”Fotmassage” är egentligen lite missvisande. I Thailand masserar vi hela benet, jobbar med fotens olika zoner och avslutar med axlar och nacke. Det är vad vi kallar fotmassage, skrattar Kloy.

Hård massage

Många av hennes kunder har varit i Thailand och uppskattar den speciella, hårdare sortens massage där massören ofta använder fingrarna, tänjer och sträcker och jobbar med kundens kropp på ett helt annat sätt än vid ”vanlig” massage. Därför fortsätter de ofta med thaimassage när de kommer tillbaka till Sverige igen, säger Kloy.

– Vi tar i lite mer, men kan också göra mjukare varianter då vi oftast använder olja.

Vill utvecklas

Anledningen till att Kloy bor i Västervik är förstås kärleken. Hon och sambon träffades under hans semesterresa till Thailand och efter den resan blev det täta flygturer till Kloys hemland innan de bestämde sig för att bosätta sig i Sverige.

– Jag trivs bra, tycker om skärgården, men saknar förstås min familj. Jag har läst på SFI, nu läser jag på Komvux, säger Kloy.

Sedan snart två tillbaka öppnade hon Kloys Thaimassage i en liten lokal i Johannesberg i Västervik.

– Jag vill att mitt företag ska växa så att jag kan flytta in i en större lokal. Det här är något jag vill satsa på.