• Eva-Karin Andersson sålde de första granarna redan för ett par veckor sedan. ”Folk passar på när det inte är snö, då ser man bättre hur granarna ser ut”. Foto: Lena Dahlberg
  • Rolf Nilsson har påbörjat julstädningen där hemma och bland annat hittat serietidningar han lämnar till Eva-Karin Andersson för vidare försäljning hos Örbäckens loppis.
  • Det finns en hel del loppisfynd som har med julen att göra hos Örbäckens loppis.

Julen har kommit till Örbäckens loppis

Granar, ved och kärvar

IFK Västervik bedriver sedan många år loppis vid klubbstugan. Förutom möbler och prylar kan man även köpa med sig några av julens tillbehör.

Eva-Karin Andersson är en av dem som har hand om försäljning och mottagande av saker. Hon berättar att en del är tidigt ute och att hon redan sålt granar. De första adventsgranarna såldes för flera veckor sedan.

– Jag tror många passar på innan det kommer snö. Då är det lättare att se hur granen ser ut och är du snabb kan du ju välja ut den finaste.

Gran efter jul

Förutom granar i flera olika storlekar finns även björkved och havrekärvar. Riktiga julklassiker med andra ord.

– Jag hoppas på snö, då säljer vi fler granar. Det säljs även granar efter jul, säger Eva-Karin Andersson. Kanske vill folk bara ha granriset till något.

– Det finns också massor med loppisprylar som knyter an till julen. Både dukar, adventljusstakar och pynt. Vill du lämna in saker går det också bra, om det är stora saker kan vi hämta.