• Jill Weidenstolpe har kläder från Ogräs: baggy kostymbyxa från Hope, skinnjacka från Jofama, design Marie Serneholt, t-shirt från Dead Legacy och gummikängor från Dr Martens. Foto: Lena Dahlberg
  • Jill Weidenstolpe klädd i romantisk klänning från Vita Magasinet, av märket Jeanne d´ Arc Living. Även paraplyet kommer från Vita Magasinet. Rosa skinnkängor från Rosa Negra, inköp: Life.Foto: Lena Dahlberg
  • Jill Weidenstolpe gillar att experimentera med håret.

Jill gillar att experimentera med håret

"Jag kan tänka mig raka av allt - som Demi Moore gjorde"

Ingen som ser Jill Weidenstolpe kan undgå att lägga märke till hennes hår. Ofta uppsatt i en inbakad fläta eller stram tofs, med de snaggade sidorna väl synliga. - För mig är ”normalt” tråkigt. Jag gillar kontrasterna mellan väldigt långt och väldigt kort.

Även om hon får en hel del nyfikna blickar så bryr hon sig inte om det. För Jill Weidenstolpe är håret en accessoar som kan förändras efter humör och som hon stylar för att passa den stil som gäller för tillfället.

– Det är bara kul med kommentarer.

Arv från mamma

Jill Weidenstolpe har haft långt hår under större delen av sitt liv, med två undantag. I sexan provade hon page, i tvåan på gymnasiet klippte hon sig kort.

– Sedan tänkte jag testa hur långt det kunde bli. Riktigt långt visade det sig.

Enligt hennes frisör Veronica Svensson är håret både tjock och slitstarkt. Det räcker att hon toppar det någon gång per år.

– Mina två systrar har samma sorts hår, det har vi nog fått efter mamma.

Positivt bemött

Just nu är Jill Weidenstolpe blond, men hon har provat färgade slingor i flera olika nyanser. Håret når nu ner till svankryggen, men sidorna är rakade. Vilket inte syns när håret är utsläppt.

– Jag bestämde mig för den här frisyren för ungefär ett år sedan. Jag var lite orolig för hur kunderna jag möter i mitt serviceyrke skulle reagera, men jag har bara fått positiva kommentarer.