• Daniel Major har haft internet- och spelcafé i drygt två år i Västervik. Här pratar han brädspel med Pontus Nilsson och Lowe Spanjer. Foto: Lena Dahlberg
  • Tobias Johansson och Nicklas Lundström tillhör stamkunderna. De tycker Player 2 är ett bra ställe om man vill träffa fler som har intresse av olika spel.

Japans uteliv inspirerade till internetcafé

När Daniel Major kom tillbaka till Västervik efter några år i Japan ville han öppna ett ställe där ungdomar kunde träffas för att spela. Det blev starten för Player 2, ett internet- och spelcafé för både ungdomar och spelsugna vuxna.

Player 2 har funnits på Strandvägen sedan oktober 2011. Öppettiderna är generösa, och kvällarna blir oftast sena för Daniel Major.

– Jag är kvar så länge det finns någon som vill spela och fika här. Jag trivs med mitt koncept och fortsätter som nu med bra datorer, tv-spel och brädspel.

Japansk kultur

Daniel Major är född och uppvuxen i Västervik men flyttade till Ronneby som 18-åring för att utbilda sig till dataingenjör.

– Jag började även läsa japanska och flyttade till Japan under ett år som utbytesstudent. Där trivdes jag väldigt bra, både med kulturen, maten och människorna.

– Efter en tid i Sverige flyttade jag tillbaka till Japan för att jobba som engelskalärare under två år.

I Japan är det ovanligt att träffas hemma hos folk, man blir sällan hembjuden eftersom de ofta är trångbodda.

– Jag tyckte om den kulturen, att man träffas ute på caféer och andra ställen för att umgås. Det var det jag ville ta med mig till Västervik när jag flyttade hem igen. Jag vill att folk ska träffas ute – inte sitta hemma ensamma och spela.

Spela på natten

I oktober 2011 öppnade Daniel Major Player 2, ett internet- och spelcafé.

– Under eftermiddagarna brukar det vara mest mellan- och högstadieungdomar. Senare under kvällen gymnasieungdomar och vuxna.

– Det går också bra att hyra hela lokalen nattetid – om man vill samla ett spelsuget gäng och inte får plats hemma.

Citat:

”Jag har hittat min nisch. Det här är ett bra alternativ för ungdomar som vill ha något att göra.”