Ivelina gillar den historiska cafémiljön

Det var inte alls meningen att hon skulle öppna ett café, men när Ivelina Velinova fick tips om platsen där Café Gården nu ligger tvekade hon inte. – Det här är en idyll i Västerviks hjärta med gamla caféanor – det passar mig!

Ivelina Velinova kom till Västervik från Bulgarien 1989. Mellan 1992 och 2011 drev hon Almviks café och hon hade även café i Futurum (numera Campus) under några år.

– I september 2004 öppnade jag Café Wimmerströmska Gården. Jag har hembakat kaffebröd utan några konstiga tillsatser, sallader, pajer och mackor. Finns det möjlighet använder jag gärna rabarber, jordgubbar och frukt från trakten till mina bakverk.

Fika på bakgården

Café Wimmerströmska Gården lockade Ivelina Velinova med sin historiska atmosfär, det har nämligen varit både bageri och café här redan under 1800-talet.

– Den här sommaren kan jag äntligen erbjuda mina gäster en passage ut till den mysiga gamla gårdsmiljön på baksidan. Den är äntligen renoverad och klar att använda.