• Pelle Svensson och Bosse Ankarvall går samman under företagsnamnet L2 Skeppsbron. Foto: Lena Dahlberg

Inredning och reklam går samman

Vid årsskiftet fick Västervik ett nytt företag när L2 Design Group och Skeppsbron Reklam AB valde att gå samman under namnet L2 Skeppsbron.

Pelle Svensson har drivit företaget L2 Design Group, med inriktning inredning för kontor och offentlig miljö, sedan 2010 i Västervik. Lika länge har Bosse Ankarvall varit en av delägarna i Skeppsbron Reklam AB. Ett företag som jobbar med profilkläder, arbetskläder, skyltar och tryckmaterial.

– Vi har sprungit på varandra när vi varit ute på jobb och tänkte ”varför gör vi inte det här som ett företag”.

Hoppas växa

Företaget kommer i första hand inrikta sig mot hotell, restauranger och resorter. Fokus ligger på området Västervik, Oskarshamn och Vimmerby.

– Vi kan bidra med hela konceptet. Allt från exteriör till inredning och personalkläder, logotyper och att foliera bilar.

– Det händer väldigt mycket i vårt fokusområde nu och vi hoppas att vi kommer att synas en hel del i olika sammanhang framöver. Den personal som finns är kvar, vår förhoppning är förstås att kunna anställa fler.

Foliering populärt

Exempel på arbeten där både L2 och Skeppsbron varit inblandade är Västerviks Resort, Hotell Fängelset och Mios möbelbilar.

– Det är roligt att fler och fler vågar sig på folierade bilar. Nu ska vi även foliera släpet till en långtradare för Miljö och Energis räkning, säger Bosse Ankarvall.

– Drömprojektet? Att få ta sig an Slottsholmen.