• Det blir ingen Gotlandstrafik mellan Västervik och Visby i år.

Ingen Gotlandstrafik 2014

Gotlandsbåten AB kallade till presskonferens tidigt i går eftermiddag. Då kom beskedet: Den planerade färjetrafiken mellan Västervik och Visby 2014 ställs in. Orsaken är att det är oklart när M/V Västervik kan sättas in i trafik.
Julia Bendelin som är marknadschef på Gotlandsbåten AB lämnar det tunga beskedet i en presskonferens i Visby tidigt i går eftermiddag.
- Styrelsen finner inte längre att det är lönt att dra ut på beslutet, när man står med så mycket kostnader. Vi ser att det är viktigt att resenärerna får besked, säger Julia Bendelin.
Julia Bendelin, bolagets VD Lars Meijer och styrelseordförande Pigge Werkelin medverkade i gårdagens presskonferens. Från början sattes Gotlandsbåtens trafikstart ut till den 16 juni, men på grund av besiktningar i hamnstaden Pireus i Grekland som drog ut på tiden fick datumet skjutas fram. När båten nästan var klar att åka tillbaka till Sverige, bröt en strejk ut i Pireus som drog ut ytterligare på tiden. M/V Västervik är fortfarande inte genomgått alla de tester som krävs.
Gotlandsbåten AB ska betala tillbaka pengar till samtliga resenärer som har bokat biljetter.
Alternativt kan resenärerna boka om sina biljetter och resa med Destination Gotland, som går mellan Oskarshamn, Nynäshamn och Visby. Enligt Bolaget är den ekonomiska situationen är ansträngd.
- Vi vänder på varenda krona, säger Julia Bendelin.

Räknar med trafik 2015

Gotlandsbåten AB räknar med att trafiken mellan Västervik och Visby ska vara igång sommaren 2015.
- Vi är fullständigt övertygade om att Västervik är vår framtid ur både miljösynpunkt och ekonomisk hållbarhet.