Information inför Karnevalen

Den 15 juni blir det en riktigt stor folkfest av kanske aldrig skådat slag här i Västervik. Det är dags för Västerviks-Karnevalen. Arrangörerna tror på en mycket stor publiktillströmning. Detta kommer betyda en begränsad framkomlighet under helgen 14-16 juni i centrala Västervik.

– Vi vill informera om och be om förståelse för att man måste räkna med begränsad framkomlighet under de här dagarna. Byggnationen påbörjas redan den 11 juni. Parkeringar i centrum och Skeppsbrokajen är avstängda, Hamnplanen/Skeppsbrokajen delvis redan under måndagen den 10 juni, och lördagen den 15 juni är trafiken i centrum helt avstängd, säger ledningen i ett pressmeddelande.

– Detta är viktigt att veta om och ta hänsyn till om man har planer på att till exempel flytta eller har transporter till och från fastigheter i centrala Västervik. Vi önskar att alla respekterar avspärrningarna då de finns där för människors säkerhet.

– Det finns en organiserad parkering med anslutningsbussar på Karstorp för all trafik utifrån, följ skyltning.

Under tiden, innan och under Karnevalståget är också Esplanaden, Södra järnvägsgatan, Östra Kyrkogatan, Kvarngatan och Slottsholmsleden tidvis avstängda. Karnevalståget påverkar trafiken från cirka kl 16-19.30. Karnevalståget startar från Esplanaden kl 17.

Ytterligare information kommer senare och en karta läggs upp på karnevalens hemsida ”karnevalen.se”.

Lena Dahlberg