• Leif Samuelsson, representant för Polar, och Tomas Östman på Ostkustens Fritidscenter finns i rymliga lokaler vid nedre bruket i Gunnebo. Foto: Lena Dahlberg

Husvagnsföretag etablerar sig i Gunnebo

Tomas Östman har nyligen slagit upp portarna till ett nytt företag i Gunnebo. Ostkustens Fritidscenter säljer till att börja med nya husvagnar och husbilar. – Jag tar även in begagnat och erbjuder vinterförvaring.

Ett stort antal husvagnar och husbilar rullar snart på våra vägar. Till dessa behövs vinterförvaring, service och tillbehör. Det finns även ett intresse hos ägarna att titta på fler modeller, både nya och begagnade. Ungefär så gick tankarna hos Tomas Östman när han bestämde sig för att starta eget i husbils- och husvagnsbranschen.

– Dessutom är ostkusten en vit fläck på kartan när det gäller den här inriktningen.

Tänker utöka

Lokalerna hittade han i Gunnebo. Vid nedre bruket finns nu flera modeller av husvagnar och husbilar uppställda.

– Jag börjar i liten skala med modeller från Polar, men har för avsikt att utöka med fler märken. Jag förmedlar även begagnat.

Det finns också möjlighet till vinterförvaring i de stora lokalerna, även för bilar, båtar och mc.

– Inom fem år tänker jag mig verkstad, recond och butik. Redan nu har jag nätförsäljning av tillbehör och reservdelar.

Samarbete med campingar

Tomas Östman har jobbat inom försäljning hela livet, de senaste sju åren som bilförsäljare. Försäljning och service ser han som sitt specialområde.

– Mitt mål är väl fungerande samarbeten med både Lysingsbadet och andra campingar. En utbyggd service där jag hämtar husvagnen på hösten och ställer tillbaka på våren.

– Jag samarbetar med auktoriserade verkstäder i Västervik och Gamleby när det gäller reparation och service. Längre fram hoppas jag kunna anställa och ha allt samlat under ett tak i Gunnebo.