• Beccis Jonsson vet vad som gäller i höst. Foto: Fredrica Klein

Höstens hårtrender är här

Vi stämmer träff med frisören & makeupartisten Beccis Jonsson på hennes arbetsplats People i Västervik. Hon ska berätta för oss om vad som gäller i hårväg hösten 2014.

– Tidigare har det varit mörka chokladfärger men nu går det mer mot mjuka ljusbruna toner som egentligen är snällare mot vinterblek hy, säger Beccis Jonsson.

Naturnära och lagom, alltså?

– Jo, men det blir samtidigt spännande uttryck i form av flikiga luggar a ´la Brigitte Bardot och ansikten som lyfts fram genom inklippta hår framtill. I övrigt är det stort med 80- och 90-tal, förklarar hon. Till exempel så ska det vara mycket håraccessoarer som diadem och liknande.

Sverige ligger i framkant vad det gäller att haka på hårtrender, men hur är det med Västerviksborna?

– Nja, det är väl inte vi i Västervik som är först med hockeyfrillans återkomst, däremot så tror jag att höstens naturliga och mjuka hårtrend kan få stort genomslag här.

Vad är det då som avgör vilken frisyr som kunderna vill ha när de kommer till dig?

– Helt klart så påverkas vi av andra människor i våra val av frisyrer. Många kunder hänvisar till olika kändisar medan de yngre inspireras av modeller och modebloggar.

Beccis får strax en ny kund som vill bli höstfin så vi tackar för uppdateringen och sneglar i spegeln på vägen ut. Hockeyfrilla? Ja, kanske det.