• Tända ljus förgyller den mörkare årstiden. Foto: Liselotte S Johansson

Hösten - en tid för ljus

Visst är hösten en lite murrig tid där solens strålar byts mot mer moln och regn? I alla fall blir jag lite påverkad vid det här årstidsskiftet, då jag älskar ljuset under sommaren särskilt mycket. Men inte på något sätt att jag blir deppig, utan det är mer en känsla av att jag saknar lite kroppslig energi när jag inte får tillräckligt med sol. Höst och vinter innebär därför extra soliga vitaminer för min del.

Något annat som känns som ljus i livet är ju vänner förstås. Vad vore vi utan dem och alla galna upptåg vi kan hitta på tillsammans. Livet kan alltid behöva ha en dos tokig, rolig eller vänlig vänskap då och då. Det gör mig glad ända in i märgen!

Min glädjealmanacka åker också fram nu. Jag kallar den så för där planerar jag endast in sådant som fyller mig med trevliga saker i vardagen, så som kultur, fritid, resor - både enkla eller större upplevelser. Det är så lätt att det skjuts på annars. Och som alla vet så är det svårt att göra något "sen"... Sedan är alltid nu.

Som ni kommer att märka i det här numret av kommunextra när ni bläddrar vidare, så är mycket skrivet av mig. Det beror på att Lena Dahlberg som ni är vana att läsa mest artiklar från, har slutat och jag har tagit över en del av hennes uppgifter. Med det sagt så får ni gärna tipsa och höra av er med strålande uppslag för kommande läsning framför tidningen till förmiddagskaffet.

Kontakt: liselotte.johansson@swepress.se

Nu tänder jag ljus här hemma så det står härliga till och sjunker in i höststämning. För det är något jag verkligen tycker om med den här årstiden. Alla vackra färger, att tända ljus, använda ulltofflorna och ta fram något trevligt att läsa.