• I väntan på våren. Lena och Magnus Nilsson med barnen Jonathan och David.
  • David Nilsson satsar på golf och läser vid ett golfgymnasium i Skåne. Foto: privat
  • Jonathan Nilsson var på golfresa till Spanien med familjen för några veckor sedan. Foto: privat

Högsäsong för familjen Nilssons favoritsport

Golf för hela slanten

En trevlig och social sport där man kan umgås över generationsgränserna och spela mot varandra på lika villkor. Det är en av anledningarna till att Nilssons gillar sporten med stort G.

Magnus började med golf som 15-åring. Det var nämligen den enda sportträning som funkade med bruten fot - att träna på utslag. Det blev inte riktigt som han tänkt. Istället för att ha golfen som ett tillfälligt tidsfördriv fastnade han rejält, tävlade en hel del och hade noll i handicap när han var som bäst.

– Som 19-åring började jag även jobba med golf, som säljare på Svelani. 1997 lämnade jag företaget och började på Wilson, där jag fortfarande är kvar.

När Lena var yngre var hennes intention att börja med golf. Hon tog grönt kort, men sedan blev det fokus på barnen istället.

– Numera följer jag gärna med som caddy och supporter när David och Jonathan spelar. Kanske tar jag upp golfen för egen del lite längre fram i livet.

Bor på golfbanan

Nu är den nya generationen Nilsson är på frammarsch. David, 16 år, läser första året på Riksgymnasiet Klippan/Ljungbyhed.

– Jag började spela när jag var elva och sedan växte intresset mer och mer, berättar David. Jag började satsa lite mer för tre år sedan och de senaste åren har jag nog spelat varje dag i alla väder, om det inte är snö förstås.

I åttan bestämde han sig för att söka till Riksgymnasiet Klippan/Ljungbyhed.

– Det funkar bra och ger massor med träningsmöjligheter. Jag bor 50 meter till första hålet, skrattar David.

David har tävlat en hel del och de bästa placeringarna har han i Skandia Cup där han kommit till final i de senaste två tävlingarna.

En riktig släktsport

När både farfar, farmor, farbror, pappa och brorsan spelar golf – vilken sport väljer man då? Golf såklart. Jonathan, 12 år, började med golf i sjuårsåldern. Just nu tränar han två gånger per vecka i en av juniorgrupperna på Västerviks Golfklubb.

– Utöver det tränar jag en hel del själv. Sedan blir det ju hela somrarna, säger den yngste medlemmen i familjen Nilsson.

Lena Dahlberg