1. Lite uppvärmning med massage av käkmusklerna ingick också.

  Glädjekören har startat

  NyheterKören som bygger på att alla kan sjunga i gemenskap och glädje startade i måndags i Ludvigsborgsskolans aula. Det är Joyvoice som för andra gången har samlat ihop sångsugna deltagare i alla åldrar.

 2. Månadens föremål: Ett Voltakors av zink och koppar. Foto: Västerviks Museum

  Voltakorset ansågs bota

  NyheterI Västerviks Museums samlingar finns ett Voltakors av zink och koppar hängande i ett halsband av små träklossar omvirade med koppartråd.

 3. Mats Nilsson visar en perenn "Perukbuske" som får varma färger på hösten och kommer att bli helt röd. Foto: Liselotte S Johansson

  Höstpyssel i trädgården

  NyheterBeskärningar, plantering av perenner och tulpanlökar. Ja, nu är det dags, och det finns ingen bättre tid än på hösten för att ta hand om det man vill ska blomma i vår.

 4. Bostadshuset på gården i Hultserum. Här trivs Yvonne och Krister Petersson med lugnet som närheten till natuen ger. Foto: Liselotte S Johansson

  ”På landet är det lättare att andas”

  NyheterDet är många som drömmer om ett liv på landet, att komma bort från stress, trafik, buller och myller. Men kanske framför allt att känna enkelheten och närheten till naturen.

 5. Koloniområdet Kulbacken i grön skrud. Foto: Privat

  100-årig koloniförening firas

  NyheterKolonirörelsen startade i Europa i slutet av 1800-talet och i Sverige i början av 1900-talet. Västerviks Koloniträdgårdsförening bildades 1917 med 27 lotter på Kulbacken, mitt under matbrist och hungeruppror. Sedan dess har föreningen växt till fyra områden, som nu firar 100 år.

 6. Cherie Gustafsson från Loftahammar berättar att kontakten med sin hund är a och o för en harmonisk och trygg hund. Foto: Liselotte S Johansson

  Få en trygg och harmonisk hund

  NyheterFör att ge sin hund ett bra liv och känna att man som hundägare själv har en bra kontakt med sin hund krävs engagemang och aktivering.

 7. Det gamla 1700-talshuset i Backeby, Blackstad, är under varsam renovering sedan nio år tillbaka. Foto: Lena Dahlberg

  Renoverar med äldre tiders metoder

  Nyheter"Så roligt att det lyser i huset igen". Sedan flera år tillbaka händer det saker i det gamla huset i Backeby i Blackstad. Det är Jenny Koch och Jens Kleyenstüber som använder huset som fritidsboende, och som med varlig hand renoverar lite i taget.

 8. Jeanett Silwärns fotokonst pryder väggarna hos Campus. Här tavlan ”Overload”. Lisa Hedman, till höger, är Campus kontaktperson om fler lokala talanger vill ställa ut. Foto: Lena Dahlberg

  Fotokonst på Campus

  NyheterDen som vill ta del av lokala talangers konst och kreativitet kan gå på utställning i Campus lokaler. Just nu är det Jeanett Silwärns fotokonst som pryder väggarna.

 9. När Ida Jansson inte arbetar på gården eller leder olika träningsgrupper tränar hon för egen del. Tidigare år har hon deltagit i styrketävlingen Strongwoman, men i år har tiden inte räckt till. Maya, 14 månader, leker med träningsredskap medan hennes mamma Ebba Karlsson tränar tillsammans med andra småbarnsmammor på gården hemma hos Ida Jansson. Foto: Lena Dahlberg

  Ida – strong bonde med träning som drivkraft

  NyheterPå gården Stora Målen, några kilometers grusväg från Uknadalen, driver Andreas Uppsale och Ida Jansson köttdjursproduktion och skogsentreprenad. Men det finns också en sidoverksamhet som håller såväl Ida som ortsbor i form – ett gym där traktordäck och björkstockar utgör en del av redskapen.

 10. Jörgen Jonsson, gymnasiechef på Västerviks gymnasium. Foto: Lena Dahlberg

  ”Entreprenörskap ska genomsyra alla utbildningar”

  NyheterVästerviks gymnasium är inne i ett stort förändringsarbete, på flera olika plan. Det mest synliga kommer bli den stora om- och tillbyggnaden som startar under hösten. Andra förändringar handlar om ökad digitalisering och satsningar på entreprenörskap.

Ladda fler artiklar