1. Arne Karlsson spårar med en av sina jaktlabradorer. Foto: Liselotte S Johansson

  Viltspår stimulerar din hund

  NyheterViltspår används för att söka reda på skadade djur i naturen både vid jakt och trafikolyckor. Det är även ett sätt att träna med sin hund och ge den en meningsfull aktivitet.

 2. Förra året påbörjades en gigantiskt lång cykeltur genom världen som beräknas ta fyra år. Carolina Nordfors på cykel under en tid på dygnet då det inte är för varmt. Foto: Privat

  De sålde allt och reste iväg på cykel

  NyheterJust nu pågår en annorlunda resa ute i världen. Det är ett par från Västervik som bestämde sig för att genomföra sitt livs äventyr och resa genom alla världsdelar, på cykel.

 3. Alvin Aronsson och Oscar Andersson går på Gamlebygymnasiet. Foto: Liselotte S Johansson

  Vi valde Gamlebygymnasiet

  NyheterAv de 115 elever som går på naturbruksgymnasiet hösten 2017, bor 70-75 stycken av dem på internatet.

 4. Victoria satsade på jakten

  NyheterAtt möta en tjej i ett jaktlag ute i skogen är kanske inte fullt så vanligt. 25-åriga tjejen Victoria Wagner från Västervik har nyligen examinerats inom jakt och berättar om sin väg dit.

 5. Peter Sjöholm, VD, framför en av de stora fiskebåtarna hos Sweden Pelagic i Västervik. Foto: Liselotte S Johansson

  Sweden Pelagic expanderar

  NyheterDet är sill i stora volymer som förädlas i företaget Sweden Pelagic vars enheter finns i Västervik, på Orust och Gotland.

 6. Maya Ljungblad, kassör, och Annika Källmark, ordförande i Ladies Circle 43, som klubben heter i Västervik. Till hösten planerar de för 70-årsfirande. Foto: Lena Dahlberg

  Ladies Circle firar 70-årsjubileum

  NyheterUnder 2017 jubilerar ett av Sveriges största nätverk för unga kvinnor – Ladies Circle. Det är 70 år sedan den internationella organisationen bildades, något som även kommer uppmärksammas i Västervik.

 7. Per-Erik Dahl, biträdande rektor på Gamlebygymnasiet. Foto: Liselotte S Johansson

  Terminstart med nya program

  NyheterNaturbruksgymnasiet är en internatskola med riksintag där det för närvarande går totalt 115 elever. Inför höstens skolstart har eleverna kunnat välja, förutom inom det vanliga utbudet, bland två nya program.

 8. Mikael Nyman, energirådgivare, mäter däcktrycket på Hans Lönnerkvists bil som är inne för besiktning. Foto: Liselotte S Johansson

  Har du koll på däcktrycket?

  NyheterMellan den 16 och 22 september var det den europeiska trafikveckan och denna gång har Västerviks kommun fokuserat på att jobba med upplysning kring däck.

 9. Just nu söker tv-producenter ett ungt par som skulle vilja gifta sig i Gamleby. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

  Vill du gifta dig i TV?

  NyheterGår du och längtar efter att få knyta innerliga band med din käresta/käraste och samtidigt få möjligheten till ekonomiskt stöd för det? Då får du skynda på att prata om saken med din partner.

Ladda fler artiklar