1. Anneli Erlandsson tycker det är roligast att stå ute i butiken. Foto: Maria Strand

  Säg det med blommor

  NyheterSvensken tycker mycket om blommor och växterna har fått en stor betydelse i hemmet. De har blivit en del av heminredningen och inte bara som prydnader i fönsterna.

 2. RESTETORSDAG. Håll koll på dina rester och laga till dem på torsdag. Foto Kokaihop.se

  Rensa kyl och frys på Reste-torsdag

  NyheterUtnämn torsdagarna till dagen då resterna i kyl- och frys ska tas om hand. Laga till något gott eller frys in livsmedel som är på väg att bli för gamla. Och spara tusenlappar varje år.

 3. Anders Leidzén håller upp en väska som är hans favorit i butiken. Foto: Maria Strand

  Det var bättre förr

  NyheterIntresset för heminredning har nog aldrig varit så stort som det är idag. Att blanda äldre inslag med det moderna har blivit ett sätt att göra sitt hem speciellt.

 4. Tegelstenen som hittades på Slottsholmen i Västervik visade sig vara från tegelbruket J. Cowen & Co., Brick Manufacturers, Blaydon Burn, Newcastle upon Tyne i England.

  Tegel från när och fjärran

  NyheterTegel har använts som byggnadsmaterial sedan tidig medeltid, men tegel länge ett kostsamt och exklusivt material som främst användes i särskilt fina byggnader som kyrkor och offentliga byggnader. En sådan betydelsefull byggnad var Stegeholms borg i Västervik som byggdes på 1360-talet.

 5. Zebastian Jalkteg och nya delägaren Sebastian Muukki. Foto: Maria Strand

  Mindre företag med stort tänk

  NyheterElteknik i Tjust är ett mindre elinstallationsföretag som vänder sig till både företag och privatpersoner men det är i första hand privatpersonerna man satsar på. Man är behjälplig med det mesta inom el.

 6. Markus Nord med en koltrast, som gynnats av att flyttat med människan in i städerna. Foto: Anders Sjögren

  Vi är inte ensamma i staden

  NyheterMänniskan har skapat en plats för sig och sina urbana behov. Det innebär inte att människan är ensam i städerna. Här finns fler djurarter än vad man kan tro och de djur som man har störst chans att se en tidig morgon i centrala Västervik är brunråttan eller en hare.

 7. Mohammed El Jardali börjar med fönster. Foto: Maria Strand

  Från däck till fönster

  NyheterDe flesta känner till ME Bil & Däck men att man dessutom har ett till företag i samma lokal är nytt för många. Sedan några månader tillbaka är den nya verksamheten Sjöstadens Fönster igång.

 8. Jessica Bergman gillar att skapa med händerna.

  Kreativa Jessica skapar med händerna

  Nyheter25-åriga Jessica Bergman från Ankarsrum gillar att skapa med händerna. Att vara kreativ och göra tanken till handling är det som driver mig, säger hon. Hon syr sina egna kläder, tycker om att fotografera och håller också på med dekorations- och spetsarbetet frivolitet, ett knytarbete med ursprung från makramé och som inte är så vanligt idag.

 9. Andreas Steiner på Västerviks Stadsbibliotek tipsar om tre böcker inför vinterläsningen. Foto: Liselotte S Johansson

  Andreas tipsar om tre böcker

  NyheterSå här på vintern sitter kanske lite utvalda boktips bra? Vår tidning stämde möte med Andreas Steiner på Västervik Stadsbibliotek där han delade med sig av tre böcker.

Ladda fler artiklar