1. Patrick Thörnqvist och Christian Larsson åtar sig service och reparationer på det mesta som har hjul, enligt ägaren Christian. Foto: Lena Dahlberg

  Bilmekanikern med intresse för rally

  NyheterChristian Larsson jobbade som bilmekaniker i Linköping när kärleken gjorde att han flyttade till Gamleby. Efter arbete i ett byggföretag under ett par år fick han istället möjlighet att starta egen bilverkstad.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Vi efterlyser gamla bilder

  NyheterVår tidning vill gärna publicera foton från förr, till exempel bilder på byggnader, arbetsplatser och människor. De flesta gamla foton har ju något intressant att berätta.

 3. Annette Johansson, Per Adlersson och Thomas Jönsson värmer upp inför HjärtLungs eget träningspass hos TR Motion och Hälsa. Foto: Lena Dahlberg

  Film om KOL-träning spelas in i Västervik

  NyheterDet är onsdag förmiddag och redan en hel del folk i träningshallen hos TR Motion och Hälsa. Magnus Lantz ger personliga råd till alla i gänget från föreningen HjärtLung Västervik, som värmer upp inför styrkepasset.

 4. Pelle Hallen har kört buss i eget företag sedan 1978. Från en åttasitsig buss till 15 bussar och 15 anställda. Nu satsar han på en ny fastighet på Lunnargatan. Sonen Victor jobbar också i företaget. Foto: Lena Dahlberg

  Pelle Hallen satsar på expansion

  NyheterPelle Hallen blickar ut över den inhägnade grusplanen på Lunnargatan. Han har väntat med att fortsätta bygga, ville avvakta det avtal som blev klart i somras. Ett tioårskontrakt gällande skolskjutsar som möjliggör en rejäl satsning hos Hallens Buss AB.

 5. Håkan och Monica Blohm deltar i biståndsarbete i Emali, Kenya, genom gruppen Kenya 2005. Foto: Lena Dahlberg

  "Kenya 2005" hjälper ungdomar till utbildning

  NyheterVad gör man när behovet av hjälp till fattiga och nödställda är ofantligt stort. När viljan att bidra finns men man kanske inte alltid vet var det gör mest nytta? Paret Blohm gick med i en liten grupp som själva ordnar med hjälp, på plats i Kenya.

 6. Tim Larsson har drivit det egna företaget TL Motor sedan 2010, och vuxit rejält sedan dess.

  Mekaniker – bristyrke i framtidsbransch

  NyheterTL Motor AB har expanderat rejält de senaste åren. När Tim Larsson startade företaget i juni 2010 var han ensam i verkstaden. Idag är de åtta anställda och omsätter drygt elva miljoner kronor.

 7. Johanna Hägglund flätar håret på Louise Dahlén. I bakgrunden blir Mika Bångdal flätad av Alice Stalebrant. Nathalie Johansson och Alice Adolfsson väntar på sin tur. Foto: Lena Dahlberg

  En mötesplats som skapar relationer

  NyheterGunnebo fritidsgård har funnits sedan slutet av 1970-talet. Ett populärt ställe att gå till efter skolans slut, vare sig eleverna går på låg-, mellan- eller högstadiet. – Hit är alla välkomna, säger Johan Kjällgren, ansvarig för verksamheten i Gunnebo.

 8. Ing-Marie Bergman får service av Eva Karlsson och Tommy Nilsson. Foto: Lena Dahlberg

  Bokbussen har servat landsbygden i fem år

  NyheterBiblioteksbussen stannar till vid lanthandeln i Blankaholm torsdagar udda veckor. Några väntar med bokpåsen i handen, andra stiger på efter ett tag. Under trekvart tittar ett tiotal personer in till Eva Karlsson och Tommy Nilsson.

 9. Cecilia Madsen, specialist i tandvård för barn och ungdomar. Foto: privat

  Fluor eller inte – en het fråga var tionde år

  NyheterMed jämna mellanrum dyker det upp grupper som varnar för att fluor kan vara farligt för barn. Enligt Sveriges Radios Ekot sprids nu information där föräldrar uppmanas att välja bort fluortandkräm. Vår tidning har pratat med Cecilia Madsen, specialist i tandvård för barn och ungdomar, om hur hon ser på fluoranvändningen.

Ladda fler artiklar
 • Annons