1. Jörgen Jonsson, gymnasiechef och rektor på Västerviks gymnasium. Foto: Lena Dahlberg

  Nya idrottsprofiler på gymnasiet

  NyheterFör den idrottsintresserade eleven kommer det finnas fler möjligheter till läsåret 2017/2018 när det gäller att kombinera gymnasiestudier med en idrott.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Viviana Garcia har ett stort intresse för språk, och erfarenhet från att ha bott i fem olika länder. Foto: Lena Dahlberg

  Språkkunniga Viviana startar företag

  NyheterSpanska, franska, engelska, tyska, italienska – och svenska. Viviana Garcia har ett stort intresse för språk, och erfarenhet från att ha bott i fem olika länder. I höstas startade hon eget företag som språkkonsult.

 3. Isabelle Nilsson och Klara Nordensten har i stort sett bestämt sig när det gäller valet till gymnasiet. Foto: Lena Dahlberg

  Isabelle och Klara – inför gymnasievalet

  NyheterNiorna Isabelle Nilsson och Klara Nordensten har i stort sett bestämt sig när det gäller valet till gymnasiet. En av dem väljer att stanna kvar i Västervik, den andra flyttar till studier i Linköping.

 4. Lena Sundell, SYV på Ludvigsborgsskolan i Västervik, träffar niorna minst en gång, oftast fler, inför gymnasievalet. Foto: Lena Dahlberg

  En månad kvar till gymnasievalet

  NyheterNiornas val till gymnasiet närmar sig och studie- och yrkesvägledare riktar nu in sig på slutspurten när det gäller information till eleverna.

 5. Charlotta Wessman, ordförande för Tjust Majblommeförening.  Foto: Lena Dahlberg

  Majblomman lika viktig nu som före jul

  NyheterJulhelgerna är lagom över och de så kallade oxveckorna har tagit vid. Det betyder en tuff ekonomi för många, men allra mest för den som redan före jul hade det svårt ekonomiskt. – Det finns fortfarande bidrag från Majblomman att söka, säger Charlotta Wessman, ordförande för Tjust Majblommeförening.

 6. Birgitta Björkman, ordförande för Majblommans lokalförening i Västerviks stad. Foto: Anders Björkman

  Majblomman nystartar i Västervik

  NyheterMajblommans lokalförening i Västervik startade redan 1908 men har varit vilande under senare år. För någon månad sedan gjorde man dock en nystart. – Vi hoppas nu att många barn kommer sälja majblomman 2017, säger ordförande Birgitta Björkman.

 7. Urban Boström driver Boströms Trafikskola i Västervik sedan snart ett år tillbaka. Foto: Lena Dahlberg

  ”Intensivkurser allt mer efterfrågade”

  NyheterUrban Boström driver Boströms Trafikskola i Västervik sedan snart ett år tillbaka. Han säger att många Västerviksbor efterfrågar att kunna komprimera sin körkortsutbildning.

 8. Birgitta Svensson, Studieförbundet Vuxenskolan i Västervik. Foto: Lena Dahlberg

  Snart är det kursstart för studiecirklar

  NyheterKursernas tid är här, och det gäller i allra högsta grad de studiecirklar som startar under vårvintern. – Folk är duktiga på att höra av sig när det gäller nya kurser som bör finnas med i utbudet, säger Birgitta Svensson på SV, Studieförbundet Vuxenskolan, i Västervik.

 9. Johannes Löf är föreningslots i Västerviks kommun. Här med ett så kallat pictogram - och en mängd information från olika föreningar. Foto: Lena Dahlberg

  Johannes ska lotsa in i föreningslivet

  NyheterJohannes Löf är föreningslots i Västerviks kommun sedan oktober 2016. Ett projekt som är en del i kommunens flyktingmottagande och integrationsstrategi och som finansieras med medel från Länsstyrelsen. Syftet är att matcha nyanländas intressen med föreningslivets utbud. Projektet pågår till december 2017.

Ladda fler artiklar
 • Annons