1. Spel är en klassisk julklapp, säger Margareta Carlsson, Lilla Lekstugan i Gamleby. Foto: Lena Dahlberg

  "Ledighet betyder tid för spel"

  NyheterHos Lilla Lekstugan i Gamleby är det rena rama julafton. Lastpallar fulla med blivande julklappar kommer till butiken så gott som dagligen, och det är fullt sjå för de anställda att hinna med att plocka upp på hyllorna.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Erik Linderholm har en heltidstjänst hos Kristian Gustavsson sedan mars 2016. Förutom butiksarbete jobbar de även med att utveckla en webbutik. Foto: Lena Dahlberg

  Begagnade spel och LP-skivor säljer bra

  NyheterDet går alldeles utmärkt att driva en butik med inriktning begagnade tv-spel, böcker och skivor. Det tycker i alla fall Kristian Gustavsson som nu haft sin butik Trippolo i drygt tre år. – Flytten till Brunnsgatan blev ett lyft. Jämför jag sommaren 2015 med 2016 ökade vi försäljningen med nästan 200 procent.

 3. Folkets Park i Västervik

  NyheterMånadens föremål är en kopp och ett fat från serveringspaviljongen vid Västerviks Folkpark.

 4. Glapack med extra stöd från dansgillets egna dragspelare såg till att det fanns dansmusik under kvällen. Foto: Anne-Marie Tollemark

  Samdans med inbjudna folkdanslag

  NyheterSamdans med Hallingebergs dansgille som arrangör är precis som det låter – man går samman för att dansa, och bjuder dessutom in närliggande folkdanslag. En återkommande årlig tradition, som gick av stapeln för ett par veckor sedan i IOGT-NTO-lokalen.

 5. Lovisa Brage, Ellinor Hertz och Felicia Lööv ska servera under Nobelmiddagen. Foto: Patricia Pettersson

  Elever serverar på Nobelmiddagen

  NyheterFör att delta under Nobelmiddagen den 10 december måste man antingen blivit tilldelad ett Nobelpris, vara kunglig eller på annat sätt tillhöra den utvalda skaran. Eller så kan man kvalificera sig att bli en av serveringspersonalen.

 6. Törnsfalls kyrkskola är byggd i början av 1870-talet, med lärarbostad på övervåningen och vaktmästarbostad på nedervåningen. I början av 1970-talet blev skolhuset privatbostad. Foto: Lena Dahlberg

  Nya barn i Törnsfalls kyrkskola

  NyheterRunt runt cyklar Inez och Alfred. Barn älskar som bekant när det finns stora lekytor och i det hus familjen köpte för ett år sedan finns det verkligen utrymme för lek och spring. – Huset passar oss perfekt, det kändes som att komma hem när vi var på visningen, säger Emma och Erik.

 7. Caroline Karlsson, familjejurist på Tjustbygdens sparbank, säger att få par lyfter frågor om separation eller dödsfall. Något som dock är mycket viktigt att göra för den som inte vill råka ut för obehagliga överraskningar. Foto: Lena Dahlberg

  "Undvik att bli sambo med svärmor"

  NyheterRosenröd kärlek och inte ett moln så långt ögat kan se. Att bli sambo är förstås härligt, men vad händer om det värsta skulle inträffa: en separation eller ett dödsfall? För familjejuristen Caroline Karlsson, Tjustbygdens sparbank, tillhör det yrket att göra par medvetna om vad ett samboförhållande innebär.

 8. Gösta Holmer har försörjt sig på sin bildhuggarkonst sedan mer än 40 år tillbaka. Foto: Lena Dahlberg

  Gösta inspireras av sin närmiljö

  NyheterEn sliten läderjacka hänger på en dörr. Intill sitter en kniv instucken i dörren, fasthållande ett papper. På en annan dörr hänger ett gammalt typografförkläde. Verkliga på lite håll, träkonst vid en närmare titt. Men Gösta Holmer har betydligt fler verk än så i sitt galleri i Blankaholm. Både abstrakt och föreställande träkonst av olika slag ryms i den före detta smedjan.

 9. Caroline Larsson och Christel Lindqvist är instruktörer under valpkursen hos Västerviks Kennelklubb. Deltar gör bland andra Sabina Rosengren med golden-valpen Milo. Foto: Lena Dahlberg

  Kurs i vett och etikett för valpar

  NyheterFem nyfikna valpar av olika raser träffades för första gången under en kurskväll hos Västerviks Kennelklubb. Klubben har en lång tradition av just valpkurser, där Christel Lindqvist har varit instruktör sedan 22 år tillbaka.

 10. Smarta prylar till hemmet säljer allt mer, populärast är programmerbara fjärrströmbrytare, enligt August Nilsson, Christoffer Gustavsson och Axel Svensson på Kjell & Company i Västervik. Foto: Lena Dahlberg

  Populärt att göra hemmet smartare

  NyheterDen analoga timern till fönsterlampan känns minst sagt stenålders efter en närmare titt på hyllorna hos Kjell & Company i Västervik. Här finns det mesta som behövs för att ha koll på vad som händer när husets ägare inte är hemma, från mätare av fukt och temperatur till kameror och rörelsedetektorer. Alla kan de ge information, eller styras, via till exempel mobilen.

Ladda fler artiklar
 • Annons