1. Ewa Olsson, Gun Benjaminsson, Inger Adolfsson, Gun-Britt Fredriksson, Maja Rönnlund Lind och Kristina Strömer är några av Västerviksbrodöserna. Foto: Lena Dahlberg

  De slår ett slag för fria broderier

  NyheterBroderi kan handla om allt från de allra första små svettiga korsstygnen på förskolan till vackra monogram och hålsöm på brudlakan. Och allt däremellan. En helt egen nisch utgörs av det fria broderiet, där det är fritt fram att "måla" med nål och tråd.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Bildlärare Yvonne Johansson med eleverna Julia Wall  och Paulina Dobek. Tjejerna har lagt extra mycket omsorg på sina bilder, det är ju trots allt en utställning dit många kommer för att titta. Foto: Lena Dahlberg

  Elever ställer ut konst av stor betydelse

  NyheterNallar, vacker natur eller en bild på bästa kompisen. Motiven varierar när ett femtiotal sexor från Breviksskolan väljer vad som betytt mest för dem under deras uppväxt. Bilder som nu visas för allmänheten.

 3. Gutan är byggt i början av 1930-talet men har byggts ut i omgångar sedan dess.

  I Gutan är det blått som är den röda tråden

  NyheterDen smala isiga vägen mynnar så småningom ut till en havsvik nära Västrum. En vik som Git och Torbjörn Jansson kan njuta av från höjden där gården Gutan ligger.

 4. Dags för sommardäck

  NyheterOm knappt två månader, förmodligen innan dess, är det dags att byta ut dubbdäcken mot sommardäck. Ett säkert vårtecken.

 5. Dorina Papazoglou hoppas på et genombrott med sin nya låt Provider. Foto: Lena Dahlberg

  Dorina hoppas på ett genombrott

  NyheterHon har alltid älskat sång, dans och musik, tagit sånglektioner och släppt låtar på Spotify. Nu är det dags igen. – Det känns spännande. Jag hoppas verkligen att folk kommer gilla det de hör, säger Dorina Papazoglou.

 6. Sedan 2009 driver bröderna Halil och Rexh Selimaj 7Brothers, ett företag med bilverkstad och bilförsäljning. Foto: Lena Dahlberg

  Två bröder driver 7Brothers

  NyheterFör tio år sedan köpte de en tomt på Traktorvägen i Västervik. Sedan 2009 driver bröderna Rexh och Halil Selimaj ett företag med bilverkstad och försäljning av bilar. – Den här tomten var egentligen ett stort hål, som det gått åt 600 lastbilslass att fylla, säger Rexh Selimaj och skakar lite på huvudet åt allt det arbete de lagt ner.

 7. Maria Johansson och Peter Gustafsson - paret Hojrock. Hunden heter Aston. Foto: Lena Dahlberg

  "Hojrock har verkligen blivit en familjegrej"

  NyheterPeter Gustafsson är mitt uppe i förbokningar, marknadsföring och inbokning av utställare till sommarens Hojrock, den 21:a gången i ordningen. På sätt och vis en nystart, eftersom man i år valt både nytt datum och ny plats.

 8. Gränsö slotts restaurangchef Mikael And i orangeriet som blev klart för snart två år sedan. Foto: Lena Dahlberg

  "Nischar oss mot dagkonferenser"

  NyheterDet är snart två år sedan orangeriet blev klar. En stor inglasad utbyggnad på Gränsö slotts baksida som tar 75 bordsgäster och som används till såväl hotellfrukost som för konferensgäster.

 9. Kapstaden. Foto: Jaana Alenius

  En resa till Sydafrika

  NyheterOm Curt Persson, Resecity i Västervik, får välja ett av sina favoritresemål så blir det Sydafrika. Här berättar han själv om några av de upplevelser han tycker bäst om.

Ladda fler artiklar
 • Annons