1. En involverad banägare

  NyheterPeter Billberg lever och andas golf. Under tiden vi sitter och pratar framkommer det tydligt vilket arbetssätt han har. Han är involverad ner till detaljnivå – något han tar stolthet i.

 2. Peter Billberg.

  "Förbundet måste våga tänka om"

  NyheterLåt de privatägda klubbarna få vara med och påverka. Det tycker Peter Billberg, vd och banägare vid Västerviks Golfklubb.

 3. My Johansson, Amanda Söderlind, Louise Hansson och Robin Masth på Västervik Tourist Center har många utflyktsmål att tipsa om i Västerviks kommun. Foto: Lena Dahlberg

  Utflyktstips i Västerviks kommun

  NyheterGänget som jobbar på Västervik Tourist Center har som jobb att tipsa turister och besökare vad som kan vara trevligt att titta på runt om i kommunen. Tipsen är såklart till även för Västerviksborna.

 4. Daniel Niklasson, trafikansvarig inom Tjustbygdens Järnvägsförening. Foto: Lena Dahlberg

  Smalspåret förbereder inför sommaren

  NyheterDet hörs hårda metalliska ljud på bangården vid smalspåret i Västervik. Det är delar av en järnvägsövergång som bearbetas för att bytas ut. Ett av alla arbeten som pågår inom Tjustbygdens Järnvägsförening innan den tidtabellbundna trafiken drar igång.

 5. Ta båten ut till Hasselö. Foto: Lena Dahlberg

  Besökstips på landsbygden

  NyheterRunt om i Västerviks kommun finns flera servicepunkter. Där finns information från kommunen och tips på besöksmål i närheten. Här ger de sina bästa lokala besökstips.

 6. Håkan och Monica Blohm bjuder in till trädgårdsvisning. Foto: Lena Dahlberg

  Trädgårdsvisning i skärgården

  NyheterUnder sommaren 2016 arrangerade Monica och Håkan Blohm en skärgårdsutflykt med trädgårdsvandring till Kåven, parets bostad på Östra Eknö. Ett lyckat arrangemang som återkommer även detta år.

 7. Havet, varma vindar och jordgubbar. Vackra Västervik när det är som bäst.

  Ett hav av drömmar

  NyheterBinder en krans av sommarens läckerheter. Börjar med björk och toppar med rosor och syren. Doftar underbart och kärleksfullt. Barnens ben är fulla av spring. Vuxna spurtar för att snabbt nå semester. Svenskt "lagom" tempo rekommenderas för att förväntningarna ska infrias och inte sticka iväg. Passa dig för plågsamma myggbett och skydda dig från solen men njut av varma vindar och frossa i att bara vara.

 8. Fyra generationer Swanström. Fr v systrarna Malin och Linda Swanström, med Malins sambo John Sjöblom mellan sig. Lindas barn Hedwig, Tindra och Ludwig, samt Birgitta och Peter Swanström som är de som driver Gudingebadet. Längst fram Peters föräldrar Asta och Egon Swanström. Foto: Lena Dahlberg

  Fyra generationer hjälps åt med "Stock"

  Nyheter"Vi trodde aldrig vi skulle komma fram – och så öppnar sig det här!!". Jo det är många campinggäster som tycker vägen in till Gudingebadet är lång, men som blir hänförda av utsikten mot Gudingen när de kommer fram. – Vi har många stamgäster. Det är väldigt roligt att de som varit här som barn kommer tillbaka med egna familjer, säger Linda Swanström.

 9. Sören Peterson har byggt både sin egen mc och sambon Katarina Johanssons EU-moped. Foto: Lena Dahlberg

  Sören Peterson byggde sin egen mc

  NyheterSören Peterson i Gamleby har ett motorintresse som sträcker sig lite utöver det vanliga. I garaget står en röd MG midget TF cabriolet av årsmodell 1954, men också två små tvåhjuliga "sommarleksaker". Med betoning på små.

 10. Britt Manfredh älskar sin hobby och går med liv och lust in för nya idéer. Här har hon använt handskar för att få fram formen av händer. Foto: Lena Dahlberg

  "Det går att göra så mycket roligt i betong"

  NyheterDen kyliga våren har gjort att Britt Manfredh inte kunnat komma igång med sin hobby förrän nu. Den som hon utövar utomhus. Inne går det alldeles utmärkt att gjuta i färdiga formar året runt.

Ladda fler artiklar