1. Gunnar Jansson, utbildningskoordinator/näringsliv Campus Västervik.  Foto: Lena Dahlberg

  Tät samverkan med den lokala arbetsmarknaden

  NyheterPå Campus Västervik bedriver man en kontinuerlig kartläggning av näringslivets behov när det gäller olika sorters utbildningar. Campus bjuder även in till kompetensråd med representanter från det lokala näringslivet för att informera om utbildningar men också för att ta del av det kompetensbehov företagen står inför.

 2. Lena Maria Blomberg tog flygcert 1981. Sedan dess har hon varit aktiv i många flygklubbar i Sverige och bland annat tävlat i SM i precisionsnavigering. Numera är hon medlem i Västerviks flygklubb. Foto: Lena Dahlberg

  Lena Maria behärskar det tredimensionella

  Nyheter"Kan jag ta flygcert fast jag är tjej, har glasögon och är ganska liten?". När Lena Maria Blomberg ringde flygklubben i Uppsala den där dagen för 37 år sedan gjorde hon det för att hon ville uppleva känslan av att flyga själv. Att ha kontrollen.

 3. Anna Landucci driver Big Mama´s Concept i Gamleby och Horn, är centrumledare i Gamleby och har en aktiv fritid med såväl sång som hojåkande. Foto: Lena Dahlberg

  Oväntat koncept hos "Big Mama" Anna

  NyheterEna dagen är hon i Stockholm och repar med en känd kör, för att nästa dag massera en öm axel, sälja klänningar i 1950-talsstil eller planera för kommande event i Gamleby centrum. Det spretar rejält runt Anna Landucci, som gillar att ha många saker på gång.

 4. Strippkörning på Mommehål. Foto: Rabiat

  Ett rabiat intresse för motorer

  NyheterRabiat Motor bildades i Västervik för drygt 13 år sedan. En klubb för den som är lite extra intresserad av fart och acceleration, fräna bilar och starka motorer.

 5. Några av medlemmarna i WRC: Peter Forsell, Mats Olsén med sonen Alfred Sleman Olsén, Karl Alkstedt, Jesper Persson, Patrik Strömer och Niklas Hård. Foto: Lena Dahlberg

  De har stort intresse för små bilar

  NyheterMattor rullas ut, banor markeras och hinder arrangeras. I lokalen hos Medborgarskolan i Västervik samlas ett gäng bilintresserade varje fredagskväll. Så snart vädret blir lite mer tillåtande för uteaktiviteter hittar man dem istället på Karstorpsområdet.

 6. Stefan Pettersson driver franchiseföretaget Mr Cap sedan januari 2017. Foto: Lena Dahlberg

  "Vi är ett bilförädlingsföretag"

  NyheterMr Cap är tillbaka i Västervik efter tre års uppehåll. Det är Stefan Pettersson som driver franchiseföretaget som numera ligger på Traktorvägen i Västervik.

 7. Carl-Johan Monell, Västerviks Trafikskola, ska ta med Sebastian Berglund Johansson ut i trafiken för en praktiskt mopedlektion. Foto: Lena Dahlberg

  Sebastian siktar på körkort för "epa"

  NyheterDet finns inga dåliga väder, åtminstone inte om man är hängiven mopedist eller trafiklärare. Det är bara att anpassa kläderna och göra det bästa av saken, tycker Sebastian Berglund Johansson som ska ta sin andra körlektion för moped. Där hemma står dock inte ett tvåhjuligt fordon och väntar. – Vi är fem kompisar som har varsin epa-traktor.

 8. Johan Alberthsons blivande "glassätarbil". En Toyota Supra MK4 -93  som han räknar med ska vara klar till sommaren. Foto: Lena Dahlberg

  Ett accelererande intresse för bilar

  NyheterDen första kontakten med riktigt häftiga bilar var när John Alberthson var i elvaårsåldern och tittade på Veidec Trophy på Mantorp. En upplevelse som säkert haft betydelse när han köpte sina egna drömbilar.

 9. Dennis Bäckman och schäfertiken Luna är placerade inom hemvärnet. Foto: Lena Dahlberg

  Luna är anställd inom Hemvärnet

  NyheterLuna springer fram och tillbaka på gräsplanen. Nosar efter intressanta meddelanden som bara en hundnos kan uppfatta. Glad och nyfiken, lite busig och barnslig. Ett år i huvudet fast hon är fyra, säger husse Dennis Bäckman.

Ladda fler artiklar