1. Otto Stackelberg försöker alltid vara ledig när det är dags för råbockspremiär. Maria Daun jobbar just nu på att ta jägarexamen. Foto: Lena Dahlberg

  De ser fram emot premiären

  NyheterBockjakten är starten på jaktsäsongen för många jägare. Paret Stackelberg/Daun fritidsbor i Ukna, men jagar i Ukna och tränar på banorna i Gamleby när tillfälle ges.

 2. Calle Edström, Gravkonst Västervik, har jobbat som stenhuggare sedan han var 14 år. Det är nog inte många som kan mäta sig med hans 63-åriga yrkeserfarenhet. Foto: Lena Dahlberg

  Stenhuggare i mer än 60 år

  NyheterCalle Edström vet precis hur han ska hantera verktygen så att stenens kanter får den rätta formen. Något han säkert kan göra i sömnen vid det här laget, vilket inte är så konstigt efter ett helt yrkesliv som stenhuggare.

 3. Fredrik och Ylva Zanton har en härlig trädgård att glädjas åt.  Foto: Åsa Thaberman

  Med en passion för rosor

  NyheterFredrik och Ylva Zanton har en trädgård där hundratals blommor i alla färger tävlar om uppmärksamheten. Humlor surrar och det doftar stark av liljor. Men en välskött trädgård gör sig inte själv, många timmars arbete ligger bakom.

 4. Linda Williamsson, sekreterare i Gamleby Jaktskytteklubb, och Kjell Andersson, är båda provledare för jägarexamen. Foto: Lena Dahlberg

  Dags att träna inför jakten

  NyheterDet drar ihop sig till råbockspremiär, och därmed är det många som bokar in tider på olika jaktskyttebanor. Till Gamleby Jaktskytteklubb söker sig många för att träna på bland annat kuljaktstigen.

 5. Nu ska de bli simkunniga

  NyheterEtt sjuttiotal barn var anmälda till simskolestarten i Blackstad i måndags som delades in i tre grupper. Så många har det aldrig varit, något som stimulerar ledarna. – Jag tror att det drar att vi har pool här, det är ju runt 23 grader i vattnet, säger Lena Svensson. Sedan har vi haft bra resultat från simträningen, det är sådant som sprider sig.

 6. Isas lekstuga fick ett torn - som blev pricken över i. Och något som får bilister att nästan stanna på vägen utanför. Foto: Lena Dahlberg

  Tornet blev pricken över i på Isas hus

  NyheterEtt eget hus, med kök, altan och ett tornrum. Drömmen för en fyraåring som Isa. "Mystornet" är förstås det som är allra bäst med lekstugan, det går till och med att sova där om man skulle vilja.

 7. Marcus Hjalmarsson, Jörgen Nilsson och Magnus Svensson är strömmingsfiskare till yrket. Jörgen och Magnus äger båten Scanö tillsammans, där även Jörgens söner Marcus och Alexzander Hjalmarsson arbetar. Foto: Lena Dahlberg

  Fiskare sedan generationer tillbaka

  NyheterJörgen Nilsson och Magnus Svensson äger fiskebåten Scanö tillsammans. De kommer från Händelöp och har fiskare och båtbyggare långt tillbaka i släkten. Sedan några år tillbaka jobbar även Jörgens två söner Alexzander och Marcus Hjalmarsson på båten. – Det känns nästan inte som ett jobb. Det är en livsstil att var fiskare, säger Magnus Svensson.

 8. Hotell Parks innergård är det nästan bara gästerna som känner till. Det röda huset ska eventuellt byggas om till fler rum. Foto: Lena Dahlberg

  De vill utnyttja innergården mer

  NyheterDen mysiga innergården med den gamla uthuslängan och det lilla gårdshuset är en pärla som nästan enbart kommer hotellgästerna till del. I sommar kompletterar Hotell Park dessutom med försäljning av växter och krukor.

 9. Christer Söderlind och Mikael Sangerud sliter i köket för att förbereda raggmunk till golfrestaurangens lunchgäster.

  Raggmunk – en given succé

  NyheterDet är inte bara långa utslag, läckra chippar och eleganta puttar som lockar folk till Västerviks Golfklubb denna tisdag. I restaurangen är det dags för årets sista "raggmunkstisdag", och i köket har Christer Söderlind och Mikael Sangerud kämpat för att förbereda för den rusning det brukar innebära.

 10. Joacim Hedblad trivs även på gräs och spenderar många sommartimmar på golfbanan.

  Hedblad skördar framgångar även på gräset

  NyheterMånga hockeyspelare spenderar sommarhalvåret på golfbanan. Jag bestämde mig för att ta reda på varför. VIK:s forwardsäss Joacim Hedblad, som spelat golf sedan låga tonåren, berättar. – Dels ligger det bra till rent tidsmässigt, att säsongerna inte krockar. Man gillar ju att tävla mot sig själv också och sporterna ligger inte så långt ifrån varandra sett till hur man rör sig.

Ladda fler artiklar