1. Håkan och Monica Blohm bjuder in till trädgårdsvisning. Foto: Lena Dahlberg

  Trädgårdsvisning i skärgården

  NyheterUnder sommaren 2016 arrangerade Monica och Håkan Blohm en skärgårdsutflykt med trädgårdsvandring till Kåven, parets bostad på Östra Eknö. Ett lyckat arrangemang som återkommer även detta år.

 2. Havet, varma vindar och jordgubbar. Vackra Västervik när det är som bäst.

  Ett hav av drömmar

  NyheterBinder en krans av sommarens läckerheter. Börjar med björk och toppar med rosor och syren. Doftar underbart och kärleksfullt. Barnens ben är fulla av spring. Vuxna spurtar för att snabbt nå semester. Svenskt "lagom" tempo rekommenderas för att förväntningarna ska infrias och inte sticka iväg. Passa dig för plågsamma myggbett och skydda dig från solen men njut av varma vindar och frossa i att bara vara.

 3. Fyra generationer Swanström. Fr v systrarna Malin och Linda Swanström, med Malins sambo John Sjöblom mellan sig. Lindas barn Hedwig, Tindra och Ludwig, samt Birgitta och Peter Swanström som är de som driver Gudingebadet. Längst fram Peters föräldrar Asta och Egon Swanström. Foto: Lena Dahlberg

  Fyra generationer hjälps åt med "Stock"

  Nyheter"Vi trodde aldrig vi skulle komma fram – och så öppnar sig det här!!". Jo det är många campinggäster som tycker vägen in till Gudingebadet är lång, men som blir hänförda av utsikten mot Gudingen när de kommer fram. – Vi har många stamgäster. Det är väldigt roligt att de som varit här som barn kommer tillbaka med egna familjer, säger Linda Swanström.

 4. Sören Peterson har byggt både sin egen mc och sambon Katarina Johanssons EU-moped. Foto: Lena Dahlberg

  Sören Peterson byggde sin egen mc

  NyheterSören Peterson i Gamleby har ett motorintresse som sträcker sig lite utöver det vanliga. I garaget står en röd MG midget TF cabriolet av årsmodell 1954, men också två små tvåhjuliga "sommarleksaker". Med betoning på små.

 5. Britt Manfredh älskar sin hobby och går med liv och lust in för nya idéer. Här har hon använt handskar för att få fram formen av händer. Foto: Lena Dahlberg

  "Det går att göra så mycket roligt i betong"

  NyheterDen kyliga våren har gjort att Britt Manfredh inte kunnat komma igång med sin hobby förrän nu. Den som hon utövar utomhus. Inne går det alldeles utmärkt att gjuta i färdiga formar året runt.

 6. Hamnfestivalen förlängs – och tidigareläggs

  NyheterFörra sommarens nyhet i Loftahammar var Hamnfestivalen. Ett tvådagars musikevenemang som blev väldigt lyckat, enligt Mattias Hultman, en av arrangörerna. – Nu förlänger vi till tre dagar, och lägger den i slutet av juli istället för augusti. Allt för att ge den så bra förutsättningar som möjligt.

 7. Minnesvärd upplevelse på Kolmården

  NyheterVästervik Arkipelags Rotaryklubb bjöd en grupp barn från barnhabiliteringen vid Västerviks Sjukhus till en heldag på Kolmårdens Djurpark förra måndagen.

 8. Elisabeth Larsson i en klänning hon sytt själv, av ett hemvävt linnelakan med fina broderier i nederkanten. Foto: Lena Dahlberg

  Återbruk blir till vackra klänningar

  NyheterElisabeth Larsson plockar fram den ena klänningen och blusen efter den andra. Hemvävda linnelakan, handdukar eller broderade dukar har fått nytt liv i hennes symaskin. Hennes hobby är nämligen att sy kläder av äldre tiders textilier.

 9. Magnus Alvarsson motar av en tjur på Smågö. En tjur som Palle Hultberg ska ha till sina kor.

  Landskapsvårdare på sommarbete

  NyheterMagnus och Christel Alvarsson, Björkö gård, har ett 30-tal dikor som har möjlighet att gå ute året om. I början av maj blir det dock lite av ett kosläpp även för dem. En del av korna körs då ut till andra öar för att beta där med sina kalvar.

Ladda fler artiklar