1. Minna, elva månader, och Agust, 1,5 år, känner sig hemma i Guldkornets lokaler i Gamleby. I bakgrunden Anneth Pettersson, samt Cecilia Åsberg (Agust mamma) och Malin Wilensjö (Minnas mamma). Foto: Lena Dahlberg

  Guldkornet – samlingspunkt för småttingar

  NyheterPå Öppna förskolan i Gamleby är det ibland många småttingar som samsas om utrymmet. Eller bara ett par stycken. Som vid detta tillfälle när Agust och Minna får hela lokalen för sig själva.

 2. Ebba Karlsson och Micke Nilsson med dottern Maya och hunden Baloo. I bakgrunden en lekstuga, som för många år sedan användes för omklädning innan tennismatcherna. Detta var på grevinnorna Stackelbergs tid dock. Foto: Lena Dahlberg

  Ebba – skogsägare i fjärde generationen

  NyheterMaya är än så länge omedveten om att hon är femte generationen på gården Tjustad strax utanför Ukna. Kanske går hon i sin mammas fotspår, kanske inte. Ebba Karlsson har aldrig känt sig tvingad att fortsätta bruka den skogsgård hon växt upp på, det har varit ett beslut som mognat fram. Nu känns det självklart.

 3. Joakim Ottosson, Fendt-mekaniker hos Lantmännen Maskin i Gamleby, monterar en lastare på en ny Fendt. Foto: Lena Dahlberg

  Lantmännen utökar på verkstadssidan

  NyheterDet är fullt upp i verkstaden hos Lantmännen Maskin AB i Gamleby, bland annat tack vare att man numera har en utbildad Fendt-mekaniker. I och med det utökas kundstocken. – Vi ser mycket positivt på 2017, säger verkstadschef Christian Thorvaldsson.

 4. En ny skogsväg under anläggning. Foto: Henrik Carlsson

  Planera för ny skogsväg

  NyheterDen bästa årstiden när det gäller att bygga ny skogsväg är under hösten och vintern, så att vägen får frysa till och sätta sig ordentligt innan den tas i bruk under våren och sommaren.

 5. Per Hemmingsson vid ett område på hans mark i Västrum som nyligen blivit biotopskyddat. Han tycker det är ett bra avtal som går att göra i samråd med Skogsstyrelsen. Foto: Liselotte S Johansson

  Nyckelbiotoper är värdefull natur

  NyheterNyckelbiotoper är områden som har höga naturvärden och har en viktig roll för att bevara skogens hotade växter och djur. Riksdagen har beslutat att målen för miljö och produktion i skogen ska vara jämställda och man vill bevara den biologiska mångfalden.

 6. Åke Möller från Gunnebo i sin hemmastudio där han konverterar gamla filmer ibland. Ett intresse som han tycker är viktigt för att bevara minnen. Foto: Liselotte S Johansson

  Intresset som bevarar filmer

  NyheterVissa intressen följer med människor hela livet, och kanske även utvecklas mer och mer. Som i Åke Möllers fall och hans intresse för gamla filmer och hur man kan bevara dem.

 7. Mattias Viberg och Anna Green med barnen Milo och Ville, har nyligen installerat en kamin i den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och matplatsen. Foto: Lena Dahlberg

  "Eldstäder ger trivsel och sparar energi"

  NyheterFamiljen Mattias Viberg och Anna Green, med sönerna Milo och Ville, har nyligen installerat en täljstenskamin. De har direktel med luftvärmepump i sin villa, och ville komma ner i energiförbrukning. – Vi ville också ha en kamin för att det är mysigt.

 8. Här på Pipersäng kommer Hjältevads visningsvilla ligga. Foto: Lena Dahlberg

  Ny visningsvilla från Hjältevadshus

  NyheterFörutom de 13 bostadsrätterna bygger Hjältevadshus en enfamiljs visningsvilla strax bredvid. Ytterligare två tomter finns till salu, enligt Ulrik Herbertsson, mark- och exploateringsansvarig på Hjältevadshus.

 9. Ett garage byggt av Prozon.

  Prozon satsar på Attefallshus

  NyheterJoachim Wenström har sitt företag Prozon Bygg AB i den gamla ladan i Gunnebo sedan några år tillbaka. Där pågår nu byggnationen av ett Attefallshus. – Det ska bli visning av hus här till sommaren.

Ladda fler artiklar