• Älskad tavla av Fanny Neessen.
  • Höstens favoriter, som ger mersmak...

Hem ljuva hem – eller inte?

Sådär velar jag med det mesta i mitt liv just nu. Kött eller fisk till middag? Orange eller vinröd fåtölj? Ny eller gammal? Vän eller inte? Träna eller inte träna? Ja inget är för stort eller smått för att stötas och blötas i all evighet.

En stor del av mina velanden hör dock till området inredning. Därför överlåter jag det mesta, från tapeter till pynt, åt folk som kan sånt betydligt bättre än jag och som med bestämd min säger ”du är inte en vit typ, du ska ha färg omkring dig”. Känns tryggt.

Men ibland är jag väldigt bestämd i mina tyckanden. Här kommer några av dem. Och två har faktiskt med inredning att göra.

Mina bästa 3

- Mobilväskan. Jag fullkomligt älskar den – så praktisk! Inget letande efter mobilen här inte.

- Vinröda skinnkängorna. Ok, de var ett impulsköp, men oj så sköna och snygga. Till precis allt. Problemet är att jag vill ha fler. Gärna mörkt gröna. Och svarta. Bruna också kanske.

- Tavlan. Lämnar inte någon oberörd. Jag dras till den som ett litet Brio-lok till en matchande vagn. Den där kombinationen av liten flicka och ett väldigt bestämt damansikte. Nästan lite otäck är hon. Och fullkomligt underbar.

Mina värsta 3

- Mardrömmen att kalendern ska försvinna. Ja, jag har en ”fysisk” kalender. Snabb som sjutton att hantera, men saknar tyvärr backup.

- En viss programledare. Nej, jag tänker inte bjuda er på namnet, inga personangrepp här inte. Men en del ska hålla sig till radio och ge f-n i att visa sig i tv-rutan titt som tätt. Klarar inte av henne helt enkelt.

- Trappan. Har ni någon gång försökt måla en furutrappa vit förstår ni vad jag menar. Vilket otroligt tidsödande och trist arbete.

Tills vi ses: njut av november, en helt underbar mellanmånad utan krav och måsten.