• Eva Lindgren Deann är utbildad medicinsk fotterapeut. Ett yrke hon verkligen trivs med.
  • Med hjälp av fotanalyser kan Eva Lindgren Deann göra individuella inlägg.

Helheten viktig när fötter ska behandlas

Har du ont i ryggen eller nacken? Det är inte helt ovanligt att problemet sitter någon helt annanstans. I fötterna till exempel.

Eva Lindgren Deann har jobbat som medicinsk fotterapeut sedan 1996. För 13 år sedan flyttade hon tillbaka till Västervik efter att bland annat ha jobbat på diabetsmottagningen i Norrköping samt haft egen klinik i Kolmården.

– 2007 tog jag över Fotkliniken efter Asta Olsson. Det är väldigt roligt att ha något eget igen och jag har stor nytta av den kunskap och erfarenhet jag fått från vården. Det gör det lättare att förstå helheten, att allt i kroppen hänger ihop.

Fotanalyser

Sedan snart ett år tillbaka finns hon i Citygallerian. Eva Lindgren Deanns kunder är från barn och uppåt, både män och kvinnor. Hon behandlar allt från fotvårtor och hälsporre till liktornar och förhårdnader.

– Många gånger tänker man inte på att smärta i knän, höfter eller nacke kan bero på felställningar eller fel belastning när det gäller fötterna. Ett inlägg kan göra att besvären minskar eller försvinner helt.

– Sedan ett par månader tillbaka gör jag fotanalyser med hjälp av ett datorprogram. Resultatet skickas sedan till Ungern där man har 20 års erfarenhet av att tillverka personliga inlägg.

Lena Dahlberg

”Du måste ha rätt balans i kroppen för att må bra. Små fel i fötterna fortplantar sig uppåt i kroppen och kan ge smärta i både rygg och huvud.”