• Olle Johansson driver marinan med sin bror Anders Johansson. Sonen Dick Johansson, till höger, arbetar i företaget. Just nu jobbas det för fullt med flotten där det kommer finnas bastu, badtunna och övernattning på loftet. Foto: Lena Dahlberg
  • Marincenter i Loftahammar.
  • Marincenter har 340 bryggplatser. En sommar som denna har det varit populärt att vara båtägare.

Havsnära konferens med bastubad

Ett sätt att bredda verksamheten

Vid Marincenter i Loftahammar kan du från och med i höst basta, relaxa och konferera på en flotte. Det är bröderna Olle och Anders Johansson som breddar sin verksamhet ytterligare. – Vi vill ju få gästerna att trivas och stanna länge, men flotten är också riktad till företagare som en konferensmöjlighet.

Bröderna Olle och Anders Johansson har varit engagerade i Marincenter i Loftahammar i 30 år. För flera år sedan tog de över verksamheten efter föräldrarna. Numera är även Olles barn är delaktiga.

– Vi försöker göra något nytt här till varje säsong, det krävs om du ska kunna locka båtturister och andra intresserade, säger Olle Johansson.

Lyckad sommar

Att ha en marina med gästhamn är en väderberoende bransch. Tre somrar på rad med svalt och regnigt väder lockar helt naturligt färre båtturister ut på havet. Den här sommaren har dock varit lyckad med många båtar i rörelse, tycker Olle Johansson.

– Vi har 300 bryggplatser, plus 40 gästplatser. Under vintern kan vi förvara 350 båtar. Just nu har vi inga planer på att utöka. Vi försöker istället komplettera med saker som är efterfrågade bland båtfolket.

– Ramper för vattenskoter och en grillplats är något som får våra gäster att trivas och stanna, tillägger Dick Johansson.

Förlängd säsong

Bastu- och konferensflotten blir klar till hösten, eller senast våren 2014. Den ska kunna användas både för gästerna i Marincenter, men även bokas till konferenser och liknande.

– Det kommer finnas både bastu, duschar, relaxavdelning och soldäck med badtunna. Fyra till sex personer kan övernatta på loftet.

– Flotten kan användas både höst och vår och förlänger alltså säsongen, säger Dick Johansson.