• Stora, förväxta cypresser är en arbetsuppgift som Hans Ulvbane gärna tar sig an.
  • Hans Ulvbane startade eget företag inom trädgård och fastighet, något han trivs mycket bra med.

Hans fixar vårstädningen

Efter 18 år som greenkeeper har Hans Ulvbane lärt sig ett och annat om hur man sköter en gräsmatta. För ett år sedan startade han eget inom fastighet och trädgård. - Jag ville kombinera mitt nuvarande jobb med ett eget företag – det är väldigt roligt!

Jag hittar Hans Ulvbane mitt uppe i en jättestor cypress. Den har vuxit sig alldeles för stor och ska därför tas ner en bit. Med fogsvans, motorsåg och stege blir det en lätt match för Hans, som sedan stuvar in grenarna i sin bil och forslar bort dem.

- Det är mycket trädklippning och buskar nu på vårkanten, säger Hans. Sedan blir det gräsmattor som ska fräschas upp när det får torka till lite.

Ett år som egen

Sommaren 1990 började Hans Ulvbane som greenkeeper på Västerviks Golfklubb. En sommar skulle det bli, men han blev kvar i 18 år.

- Jag slutade för att istället göra iordning Engelska Parken vid Gränsö Slott. Jag jobbar fortfarande på Gränsö Slott, men sedan ett år tillbaka kombinerar jag det med mitt eget företag Fastighet & Trädgård.

Bra balans

Hans Ulvbane försöker ta sig an det mesta och säger att han vill vara så bred som möjligt.

- Jag gör allt som har med trädgård att göra, men även snickerier, målning och grovstäd.

- Jag är väldigt nöjd med mitt koncept och tycker jag har hittat en bra balans mellan jobbet på Gränsö Slott och eget företagande.

Lena Dahlberg