• Josefin Vahlberg och Lisa Sernfalk vann med sin version av Gotlandsbåten det 31:a kanalsimmet. Foton: Ossian Mathiasson
  • Simsträckan på 700 meter med kreativa hattar var populär.

Gotlandsbåten vann fantasirikt kanalsim

Legokepsar, hajfenor, mördarsniglar, båtar och fyrar. De kreativa och variationsrika huvudbonaderna avlöste varandra under årets kanalsim innan det blev klart att Gotlandsbåten vann det 31:a racet. – Vi har lagt ner mycket tid på detaljerna, säger Lisa Sernfalk och Josefin Vahlberg.
Solen sken från klarblå himmel när de 91 deltagarna med diverse fyndiga och roliga huvudbonader hoppade ut i det 31:a kanalsimmet och simmade den 700 meter långa motionssträckan i Gränsö kanal. Både gamla och unga personer tog sig en simtur till den stora publikmassans förtjusning.
– Vi är nöjda. Det är roligt att så många väljer att delta och samtidigt att folket tittar på tävlingen, säger Britt Söderlund, ordförande för Korpen i Västervik.
Tävlingen, som inte går ut på att komma först i mål, riktar sig i stället till kreativa personer som med enkla medel kan skapa en snygg och fyndig huvudbonad med god anknytning till Västervik.

Började i söndags

I år gick segerpriset till Lisa Sernfalk, 22, och Josefin Vahlberg, 19, från Västervik. Duon hade gjort en frigolitmodell av Gotlandsbåten som har ställt in all trafik mellan Västervik och Visby i sommar.
– Det är en aktuell händelse som bör uppmärksammas. Det är givetvis jättetråkigt att den inte kommer i år för vi tappar mycket turister, vilket är ett tapp för Västervik, säger Lisa Sernfalk och Josefin Vahlberg.