• Trion som arrangerar rockfestivalen Westbay Heaven & Hell. Närmast i bild Maths Andersson Fredén och Fredrik Kallin. Robert ”Bubba” Bohlenius gör tummen upp för att även rock-båten Freden kommer att avgå mot Gamleby. Foto: Lena Dahlberg
  • Gamleby Folkpark under förra årets Heaven & Hell-festival. I år kommer 30 band under två dagar. Foto: Maria Lindmark

Gamleby Folkpark lever upp med rock

I slutet av maj kommer nostalgin flöda i den gamla folkparken. Det blir både hårdrock-, rock- och bluesinspirerad musik under festivalen Westbay Heaven & Hell. - Det blir ett väldans drag med cirka 30 band på två scener, säger Fredrik Kallin och Robert ”Bubba” Bohlenius.

Det är nu snart ett år sedan föreningen Westervik Rock Events arrangerade den första festivalen med rocktema i Gamleby Folkpark.

- Då var det mer som en kickoff. Vi provade om det fanns intresse för ett evenemang som det här och fick väldigt bra respons. Den 24-25 maj kör vi fullt ut och i samarbete med föreningen Gamleby Folkpark tar vi hit 30 band under två dagar.

Rock-båten Freden

Under fredagen blir det nostalgi-tema med flera olika tribute-band.

- Bland annat kommer A Tribute to Dire Straights, Holy Diamonds (Dio) och Noztalgica, som är ett Västerviksband.

- För att få till den rätta nostalgikänslan finns det möjlighet att åka med Freden från Västervik till Gamleby. Det blir två avgångar, med buss tillbaka, berättar Maths Andersson Fredén, representant från Samordningsförbundet.

Något för alla

Festivallördagen består av svensk rock och hårdrock. Några av de bokade banden är Fatal Smile, Sister Sin och The Scams. Det kommer dessutom ett flertal utställare med mat, kläder och tatueringar under båda dagarna.

- Tack vare det breda utbudet med allt från blues, country och rock till heavy metal hoppas vi att en bred publik i många olika åldrar hittar hit, avslutar Maths Andersson Fredén.

Lena Dahlberg