• Marcus Eriksson,Team Arnö, fick denna storgädda under vårens tävling. Den mättes till 117 centimeter innan den släpptes tillbaka i vattnet igen.

Gäddtävling lockar många intresserade

Snart är det återigen dags att tävla i vem som kan dra upp den längsta gäddan. En tävling som arrangeras vår och höst, nu för fjärde året, av Jakt och Fiskebutiken. – Det är verkligen ett stort intresse, säger Jonas Hellström. Tävlingen är redan fullbokad med 75 lag som kommer att göra upp om vem som fångar längsta gäddan.

Gäddtävlingen är en så kallad ”catch and release”-tävling där gäddorna släpps tillbaka i vattnet efter att de blivit mätta, fotograferade och registrerade.

– Det som gäller är spinnfiske och flugfiske. Huggkrok inte är tillåtet och endast artificiella beten får användas.

– Minimilängd för gäddor som ger poäng är 60 centimeter. I lagtävlingen räknas de fem längsta gäddorna under de två tävlingsdagarna. Även individuella priser kommer att delas ut.

Stort område

De tävlande kommer att hålla till mellan Torrös norra udde, norr om Loftahammar, till den södra spetsen på Västra Eknö samt Gåsfjärden. Även Verkebäcksviken, Gamlebyviken och Syrsan ingår i tävlingsområdet, berättar Jonas Hellström.

Den 18-19 oktober arrangeras Abu Garcia Pike Open i Västervik.

Tävlingen avslutas på Arenan på Lysingsbadet med prisutdelning och gemensam middag för alla tävlande.