• Mohammed El Jardali har byggt upp sitt däck- och verkstadsföretag under flera år. Och han har fler planer där han bland annat vill öppna filialer i andra städer. Foto: Lena Dahlberg
  • När den första snön kommer blir det kaos hos ME Bil & Däck och telefonen går varm, precis som hos de flesta andra däckverkstäder. ”Det ska vara så”, säger Mohammed El Jardali.

Från skrotbilar till däck- och bilverkstad

För sex år sedan jobbade Mohammed El Jardali med att köpa in, reparera och sälja bilar. Idag har han ett företag med tre heltidsanställda och lika många säsongsanställda. Och allt började med fel prissättning på däck.s – Jag köpte 200 däck, satte in en annons och fick jättemycket att göra. Jag visste inte att man skulle lägga på moms...

Mohammed El Jardali, ME Bil & Däck, gav inte upp utan lärde sig av misstaget och fortsatte med däck.

– Jag fick istället blodad tand, gillade att mitt slit gav inkomst och tyckte det var en rolig bransch. Jag bestämde mig för att satsa, köpte den här marken och byggde upp en däck- och bilverkstad.

– Det var allt eller inget, men absolut värt att prova.

Satsningen visade sig bli lyckad. Sommaren 2008 fick Mohammed El Jardali kontakt med en av Europas största däckleverantörer.

– Jag ville beställa 100 däck. ”Lägg på en nolla”, sa de. Jag köpte 1000 däck, men det gick bra och sedan dess har det bara ökat.

Flera heltidsanställda

Företaget har fortsatt sin satsning och för ett år sedan flyttade ME Bil & Däck in i nybyggda lokaler, vägg i vägg med de gamla.

– Här finns två verkstadshallar, ett stort kontor, visningsvägg och kundtoaletter. Nu kan vi ta emot både däckbyten och bilreparationer. Jag har tre heltidsanställda och tar dessutom in tre, fyra till när det är högsäsong.

Snart kaos

När den första snön kommer blir det kaos hos ME Bil & Däck och telefonen går varm, precis som hos de flesta andra däckverkstäder.

– Det ska vara så, det går inte att ändra på, ler Mohammed El Jardali. Och det vill jag inte heller.

Citat:

”Det är en rolig bransch, man träffar mycket folk och det blir väldigt personligt.”

 

Mohammed El Jardali

Bor: villa i Västervik

Familj: fru och tre barn

Bakgrund: kom till Västervik från Libanon i december 1985

Gör: driver ME Bil & Däck sedan september 2007

Intressen: tränar styrketräning, gillar att resa

Framtidsplaner: bygga upp företaget så att det blir självgående, vill gärna utöka med fler filialer