• Ingemar Jeanlo, vd för Svensk Fastighetsförmedling. Nya hus byggs på Trekantsområdet, Alléhusen i bakgrunden. Foto: Lena Dahlberg
  • Gertrudsvik växer. I förgrunden det relativt nya området med friliggande villor. Längst bort i bild de nya bostadsrätterna, som snart är klara för inflyttning. Foto: Ingemar Jeanlo, Svensk Fastighetsförmedling
  • De dyraste tomterna ligger här nära vattnet.

Från nyckelfärdigt till eget val av villa

Olika boendeformer ger stor valfrihet

Den som inte varit i Gertrudsvik på några år lär bli förvånad. Där det för bara några år sedan endast fanns gamla stenhus från sjukhuset Sankta Gertruds tid, växer nu fram helt nya bostadsområden.

Det område som kanske genomgår den största förändringen är villaområdet med cirka 115 tomter, där det för närvarande finns 15 Alléhus och ett 30-tal fristående villor, uppförda eller under planering.

– När Alléhusens tre etapper är klara blir där 42 hus. Av de andra tomterna är även en hel del bokade, säger Ingemar Jeanlo, vd för Svensk Fastighetsförmedling som förmedlar tomterna.

Stor prisskillnad

Tomtpriserna varierar en hel del, från 395 000 kr till 2 380 000 kr. Närheten till vattnet är den avgörande faktorn, liksom tomtstorleken.

– I ”trekantsområdet” kan man köpa både tomt och hus i en paketlösning för 2,4 miljoner. Att enbart köpa tomten och välja sitt eget hus går också bra.

– Även om det här området inte ligger precis vid vattnet har man ändå tillgång till det samt de bryggor som så småningom ska bli samfälligheter.

Cykla till jobbet

Ingemar Jeanlo är en av dem som valt att bygga i Gertrudsvik.

– Jag tycker att det blir en bra livskvalitet med de här vackra omgivningarna och jag har fin cykelväg ända in till jobbet i stan. Jag gillar också närheten till vattnet – inte bara på sommaren.