• Mohammed El Jardali börjar med fönster. Foto: Maria Strand
  • Ensam återförsäljare i Västervik.

Från däck till fönster

De flesta känner till ME Bil & Däck men att man dessutom har ett till företag i samma lokal är nytt för många. Sedan några månader tillbaka är den nya verksamheten Sjöstadens Fönster igång.

Det är Mohammed El Jardali som ligger bakom Sjöstadens Fönster. Han kom in på det här tack vare hans storebror Josef El Jardali som har stor erfarenhet inom branschen. Företaget uppkom då man kände att det var mycket strötid när det var lågsäsong för däckbyte och man började fundera på vad man kunde hitta på.

– Det är tråkigt att bara drälla runt, säger Mohammed El Jardali. Han menar på att man måste vidga sina vyer och han har redan ett företag som är självgående. Beslutet att starta ett nytt företag var inte svårt och tack vare hans bror så är han nu i en ny bransch. Dessutom menar han på att man får mycket erfarenhet på köpet.

Ensam återförsäljare

Den andra och tredje februari är det invigning och då har man öppet hus. Det sker i ME Bil & Däcks lokaler. Den här typen av företag kräver inte mycket plats så därför har man valt att ha det i sina befintliga lokaler. Monter kommer finnas med information och självklart kommer det finnas personal som svarar på alla frågor. Man har blivit återförsäljare av ERA fönster som tillverkas i Sverige. Man är ensam om det varumärket i Västervik. Att det blev just ERA är på grund av rekommendationer från andra företag och att de har funnits länge i branschen. De är kända för att vara duktiga.

– Ärlighet och kvalité är viktigt, säger Mohammed El Jardali.

Det kan inte gå fel

Man satsar på en marknad i hela Kalmar län och man säljer både till privatpersoner och företag. Självklart finns det andra företag i Västervik som erbjuder samma tjänster men man menar på att det är bra med konkurrens. Man känner att man har en sådan pass bra produkt och stöd från fabriken att inget kan gå fel. De är också väldigt flexibla. Det går bra att bara köpa ett fönster om man vill. Det är viktigare att till exempel sälja tre fönster till en kund som får bra kvalité än att sälja tio fönster och det bara blir dåligt. Man erbjuder också en helhetslösning, allt från försäljning till montering. Det ser man mycket positivt på att det är en och samma som sköter allt.

– Man ska göra det man är bra på, säger Mohammed El Jardali.