• Adrian Stark, Emil Johansson, Yvette Svensson, Hampus Strömbäck och Samuel Alm tog hem segern i fotbollsturneringen. Foton: Ossian Mathiasson

Fotboll ett populärt avslut

Yvette Svensson blev årets Ryvenäsare

En spännande fotbollsturnering blev den sista stora aktiviteten på Sommarkul på Ryvenäs. Spelarnas entusiasm, glädje och engagemang gick inte att ta miste på. – Det är bra att det finns något att göra, säger deltagaren Emil Johansson.
Sommarkul på Ryvenäs, som avslutas under dagen med bland annat prisutdelning och några sista åk med vattenskidorna, har träffat mitt i prick även i år. Många ungdomar från främst Överum har tagit sig ut till Ryvenäs och sysselsatt sig med diverse aktiviteter som landhockey, mackåkande och segling.
– Det är viktigt att hitta aktiviteter som passar alla människor men de flesta gillar att vara här ute och bara ta det lugnt, säger Gun-Britt Rindstål, en av de ansvariga ledarna på Överums fritidsgård.
Gårdagens stora draglåster var den traditionella fotbollsturneringen som aktiverade en hel del ungdomar och ledare. Tre lag, med fem spelare i varje, deltog och kampen om segern var vidöppen.

Teknik, skott och pass

Matcherna, som varade i fem minuter, bjöd både på teknisk briljans, fina skott och väl preciserade passningar innan lag ett stod som slutsegrare. Samuel Alm och Emil Johansson, två av aktörerna i det vinnande laget, var belåtna med både segern och hur de tre sommarveckorna har gestaltat sig.
– Det är bra att det finns något att göra under sommarlovet. Då träffar man sina vänner och hittar på olika saker än bara sitta hemma och spela dataspel, säger Emil Johansson.