• Christel Gustavsson på Resecity tipsar gärna om hur du kan ta dig till olika delar av världen på ett så smidigt sätt som möjligt. Foto: Lena Dahlberg

Först Linköping – sedan resten av världen

Både affärsresenärer och privatpersoner har insett hur smidigt det är att ta flyget från Linköping, byta i Amsterdam, och sedan fortsätta ut i världen. – Många drar sig för att köra till Arlanda eller Köpenhamn för att komma till det tänkta resmålet, säger Christel Gustavsson, Resecity. Linköping är dessutom ett prisvärt alternativ.

Att minimera tiden i bil och ändå nå hela världen med flyg är något som fler och fler upptäcker. Flygresor med KLM från Linköping, med byte i Amsterdam och sedan vidare ut i världen, blir allt populärare, enligt Christel Gustavsson.

– Linköping har den lilla flygplatsens smidighet, med bra terminal och nära parkering, samtidigt som du lätt tar dig vidare med bara ett byte.

– Avgångarna blir fler och fler. Nu är det tre per dag och det finns även planer på att byta till större flygplan.

Konferera utomlands

Det är även populärt att ta sig via Linköping ut till resen av Europa på kortare konferensresor.

– Det kan till och med bli billigare än att stanna i Sverige. Vi kan arrangera efter alla önskemål, det är bara fantasin som sätter gränser, säger Curt Persson, Resecity.