• Sarah Svensson säljer företagets produkter hemma i butiken, men åker även på mässor. Återförsäljare finns i både Stockholm och Västervik. ”Många efterfrågar hudvård som är ekologisk och oljebaserad”. Foto: Lena Dahlberg
  • Adam Mosbah är utbildad kemist med erfarenhet från kosmetikatillverkning i Australien. Sedan 2010 tillverkar han produkter efter egna recept.
  • Tvålar från WAM Eko med namn som Sommarkärlek, Frost, Chokladbegär och Pärondröm.

Företag i Jenny satsar på ekologisk hudvård

Tillverkar allt själva efter egna recept

Rostfria bunkar, hushållsassistenter och måttsatser. Adam Mosbahs tillverkningskök för lotion, tvål och värmeljus är förvillande likt ett bageri, men på hyllorna torkar tvålar och på vågen vägs ingredienser upp till en ny sats nattkräm.

WAM Eko har funnits sedan 2010 då Adam Mosbah kom till Sverige efter att ha arbetat som kemist på ett kosmetikaföretag i Australien i tolv år.

– Jag gjorde research och kom fram till att de här produkterna saknades i Sverige.

WAM Eko startade i en liten källarlokal men sedan ett par månader tillbaka finns de i ett för ändamålet ombyggt och nyrenoverat garage vid Rullstensvägen i Jenny.

Oljebaserat

Företagets produkter innehåller enbart ekologiska råvaror och tillverkas för hand av Adam Mosbah.

– Vi använder inga färgämnen, konserveringsmedel eller konstgjorda tillsatser. Inte heller något vatten – allt är oljebaserat.

– Vi har bland annat liniment, hårserum, tvålar, nattkräm och extra fet hudsalva. Just nu jobbar vi med att ta fram olika schampon som kommer vara färdiga inom ett par veckor, säger Sarah Svensson som ansvarar för försäljning och administration.

Gravida och barn

Sarah Svensson och Adam Mosbah säger att det tar tid att ta fram nya serier, men att de har många idéer om hur de vill utveckla sitt företag.

– Nästa serie kommer innehålla produkter för gravida, bebisar och barn.

– Det märks att många är intresserade av ekologisk oljebaserad hudvård. Vi har fått jättebra respons och letar just nu efter fler återförsäljare.