• Glapack. Längst fram till vä: Tage Gustafsson, Anders Sjöberg och Tore Johansson. Bakom dem står Sven-Olof Nilsson och Lennart Larsson och längst bak Stanley Ahl. Fotomontage: Jörgen Lundgren

Ett glatt gäng spelar vidare

”Showbandet” Glapack spelar musik man blir glad av, sjunger gärna och tycker om att roa sin publik. – Vi har himla roligt och det tror jag märks, säger Stanley Ahl, trummis i gruppen.

Glapack har funnits i nio år och har vid det här laget hunnit med att roa många runt om i Västerviks kommun, och närliggande kommuner med för den delen.

– Vi tar oss gärna en tur till andra ställen också, i sommar ska vi både till Oskarshamn och Söderköping till exempel.

Eget material

Fiol, bas, trummor, nyckelharpa, gitarr och dragspel. Bland annat. Bredden är det inget fel på, varken när det gäller att hantera ett instrument eller den repertoar som bjuds.

– Vi spelar allt som har med dans och underhållning att göra, både modernt och det som är äldre. Vi anpassar oss till vår publik helt enkelt.

– Nu plockar vi även in lite mer eget material av Tage Gustafsson och Anders Sjöberg.

Många bokningar

Förra året blev det runt 25 spelningar och Stanley Ahl hoppas på samma antal i år.

– Det är bland det bästa som finns, att åka runt till serviceboenden, allsånger och andra trevliga arrangemang och spela för att glädja folk.