• Tim Larsson startade TL Motor 2010. En bilverkstad som tar sig an det mesta. Foto: Lena Dahlberg
  • Joachim Andersson är en av bilmekanikerna hos Tim Larsson.

En bilverkstad för allt och alla

”Klart jag vill fortsätta växa och utvecklas”

En helt vanlig bilverkstad som löser de flesta problem och där ett personligt bemötande är oerhört viktigt. Det är Tim Larssons beskrivning av sitt företag TL Motor som han byggt upp under de senaste fyra åren.

Tim Larsson gick ut fordonsprogrammet på Vimmerby gymnasium 2006 och fick jobb direkt. 2010 startade han eget på Perugatan men växte ganska snabbt ur lokalerna.

– Jag flyttade till Timmergatan för snart tre år sedan och företaget kunde börja växa. Ett mål jag alltid haft. Nu har jag tre heltidsanställda och en timanställd. De jobbar i snitt med cirka 15 bilar per dag.

Auktoriserade

Företaget gör verkstadsarbeten på de flesta bilmärken, så som reparationer, service, krockskador, däckbyten inklusive förvaring samt byte av vindrutor. Allt utom lackeringsarbeten.

– Vid årsskiftet blev företaget auktoriserat för Fiats person- och transportbilar. Det innebär att vi gör garantijobb, service och reparationer. Vi har i och med det fått Postens cirka 40 bilar att serva och reparera.

Mötet är viktigt

Dagens bilmekaniker måste kunna en hel del om elektronik. De anställda utbildas därför regelbundet.

– Det krävs investeringar, både i moderna mätinstrument och i nya kunskaper för att hänga med i utvecklingen. Jag har som mål att kunna lösa alla reparatiner av alla bilmärken, säger Tim Larsson.

– Sedan får man inte glömma att det ofta är det personliga bemötandet som är avgörande. Många vill kunna prata med den mekaniker som ska laga bilen.