Elmia Wood - världens största skogsmässa

Elmia Wood arrangeras vart fjärde år och den 5 – 8 juni är det dags igen. Både tillverkare och leverantörer inom skogsbruket samlas i skogarna söder om Jönköping. Bland dem hittar vi några lokala företagare.

Varför åker ni hit och vad ställer ni ut?

Westbay Trailers

Westbay Trailers är Västerviksföretaget som satsar på släpvagnar i olika storlekar.

- Vi har varit här tidigare och tycker det är en bra mässa med en fiffig slinga att gå för alla besökare, säger Erik Grönlund. Vi ställer ut maskinsläp och grindvagnar. De kunder som jobbar med ved och skog behöver våra produkter för att frakta maskiner, släp och ved.

Gunnebo Industrier

Gunnebo Industrier, med huvudkontor i Gunnebo, är ett annat lokalt företag på plats.

- Vi har ställt ut tidigare och tycker det är en bra mässa för att visa våra slirskydd till skogsmaskiner, men även för traktorer och lastbilar, säger Anna Craughwell. Här får vi chansen att träffa både slutkunder och återförsäljare och det är alltid roligt med feedback.

Länsförsäkringar

Flera olika lokalkontor från Länsförsäkringar är på plats, även representanter från Västervik.

- Vi har varit med under många år eftersom skogsentreprenörer tillhör våra kundgrupper, berättar Bertil Karlsson. Vi jobbar mycket skadeförebyggande och då är det bra att finnas med i skogssammanhang. Även när det gäller finansiering eftersom vi även är en bank.

Lena Dahlberg