• Barbro Barkelius har bland annat utbildat sig inom lymfmassage och akupressur. Foto: Lena Dahlberg
  • Barbro Barkelius visar en öppningsrörelse under lymfmassage. Lymfvätskan förs fram mot nyckelbensgropen.

Eftersträvar kropp och psyke i balans

För Barbro är helheten viktig

Barbro Barkelius började utbilda sig inom intuitiv massage för att hon kände att hon själv mådde bra av det. Att hjälpa andra var också en drivkraft. – Nu har jag byggt på med bland annat lymfmassage.

Det är nu mer än 20 år sedan Barbro Barkelius blev intresserad av alternativa behandlingsformer. Något som hon säger även hade att göra med hennes personliga utveckling.

– Jag utbildade mig i Linköping och 1994 tog jag emot mina första kunder för intuitiv massage. Något som används för att komma till rätta med både fysiska och psykiska blockeringar i kroppen.

Löser smärta

Efter några år fortsatte hon att bredda sig genom att utbilda sig till akupressör och yogainstruktör samt kurser inom EFT. För tio år sedan öppnade hon Barbros Akupressur.

– Inom akupressur jobbar jag utifrån kroppens meridiander. Har kunden blockeringar i det systemet kan jag öppna upp och bland annat lösa smärta med akupressur.

– Behandlingen brukar ge en skön avslappnande effekt eftersom jag jobbar med hela kroppen, även ansiktet.

Lymfmassage

I höstas lärde sig Barbro Barkelius lymfmassage på Axelsons.

– Lymfsystemet är kroppens avlopp, brukar man säga. Fungerar det inte så bra blir slaggprodukterna kvar i kroppen, det kan till exempel visa sig som pirr i benen, infektioner, svullnader eller stelhet. Anledningen till blockeringar kan vara operationsärr, brännskada eller slag.

– I massagen för jag vätskan mot lymfkörtlarna för att den ska tömma sig där. Jag masserar även bindväven för att få bort förhårdnader.

Barbro Barkelius tycker det känns viktigt att utbilda sig inom flera olika behandlingsformer.

– De kompletterar varandra och passar in i mitt koncept där jag utgår från hela människan. Allt hänger ju samman.