• Nya tennisstjärnor från Västervik? Fr.v: Albiona Dobraj, Johan Lager, Elias Hellman och Filip Öst deltar alla i Ready Plays satsning i Växjö. Foto: Mikael Kindman.

Edberg fixar nya tennisstjärnor från Västervik?

Fyra talanger deltar regelbundet i Ready Plays satsning i Växjö

Det kan bli så att Stefan Edberg fixar nya tennisstjärnor från Västervik. Fyra talanger från Westerviks TK åker nämligen regelbundet till Växjö och deltar i Ready Plays satsning. -Det är jättekul, säger de fyra; Albiona Dobraj, Johan Lager, Elias Hellman och Filip Öst.

TENNIS

När vår tidning besöker Stefan-hallen i Västervik är de fyra där, och drillas av WTK-tränaren Per Lager.

Per Lager är nöjd med resorna till Växjö, dit företrädesvis landsortsklubbar, tolv stycken, från södra Sverige åker åtta gånger per år. Bland annat Westerviks TK och Vimmerby TK.

– Det är en satsning som ska pågå i sju år. Ready Play vill ha 10-12-åriga talanger att jobba med på lång sikt, berättar Lager.

Idel tennisadel

Ready Play är ett företag som leds av idel tennisadel; Calle Hageskog, Magnus Larsson och Västerviks egen Stefan Edberg.

I Växjö får talangerna ta del av deras kunskaper inom tennisens alla områden; teknik, taktik, fystester, med mera.

Man kör teman. Tränar hårt en hel sejour på till exempel enbart serve, och så tar man med det man lärt sig hem till Västervik och kör det på träningarna där också.

– Det är ju bland annat därför jag är med, säger Per Lager, för att jag ska kunna ta till mig det också och föra vidare ut till övriga i klubben.

Tränar annorlunda

Växjö-resorna har gjort att man börjat träna lite annorlunda hemma i Västervik.

– Ja, de vill ju att vi följer deras schema, säger Lager, som har sett framsteg hos sina adepter, även om det är svårt att säga mer precist vad de lärt sig av just Växjö-träningen.

Det här är en ganska dyr satsning. 60 000 kronor per klubb och år går det till, men tack vare stöd från bland andra tennisens Region Syd och Stefan Edbergs egen fond landar det på knappt en tredjedel av den summan för Westerviks TK.

Talangerna Albiona Dobraj, Johan Lager, Elias Hellman och Filip Öst tycker att träningen är seriös och jätterolig.

Det kan bli så att Stefan Edberg fixar nya tennisstjärnor från Västervik.