• Denzil Olsson jobbar som busschaufför. På fritiden säljer han bilar i det egna företaget. Foto: Lena Dahlberg

Denzil satsar på bilar i Gunnebo

Denzil Olsson flyttade från Gotland till fastlandet för jobbets skull. Och bosatte sig i Västerviks kommun. – Jag trivs med jobbet som busschaufför, men vill också utveckla mitt bilföretag.

Bilar och motorer har alltid varit ett stort intresse hos gotlänningen Denzil Olsson. En kortare period hade han rekondföretag på Gotland innan han valde att utbilda sig till busschaufför. Det kändes som ett säkert kort när det gällde att få jobb.

– Jobbet hittade jag hos Söne buss som kör för KLT. Först bodde jag i Gamleby, men sedan snart tre år tillbaka bor jag, min fru Emma och dottern Noeliah i Gunnebo.

Säljer åt andra

För drygt tre månader sedan startade Denzil Olsson företaget Gunnebo Bil där han säljer och byter in bilar.

– Jag gillar att hålla på med bilaffärer, har tidigare gjort det för skojs skull, men tänkte nu satsa lite mer på det. Göra allvar av mina företagsdrömmar.

På sin fritid åker han runt i Småland och Östergötland och köper in bilar. Priset ut brukar ligga runt 10 000 kronor, enligt Olsson.

– Jag är mån om att köpa in bra bilar som i stort sett inte behöver fixas till. Är det något som behöver åtgärdas har jag en kille som hjälper mig med det.

Denzil Olsson tar även försäljningsuppdrag, det vill säga säljer bilar åt andra.