Choklad- & espressocupcakes

12 st

75 gram smör

1/2 tsk vaniljpulver

1 dl starkt nybryggt kaffe eller hett vatten

1 1/2 dl mjölk

1 stort ägg, lätt uppvispat

3 dl mjöl

1 dl kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 1/2 dl socker

Värm ugnen till 175 C. Sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.

Smält smöret, tillsätt vaniljpulver, kaffe, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla. Grädda 17-20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.

Hallonfrosting

200 g mjukt smör

2 dl hallon, frusna och tinade eller färska

2-3 dl florsocker

Vispa smöret fluffigt, tillsätt hallonen. Vispa i florsockret så sött som du själv önskar.

Spritsa eller bred på frostingen på kakan.

Förvaras i kyl. Ta fram en stund innan servering så frostingen mjuknar.