• Yes! Det blir mode- och frisyrvisning både på Övre Storgatan (bilden) och Nedre Storgatan den 30 maj. Foto: Lena Dahlberg
  • Irma Sonjic, Vero Moda, representerar en av butikerna som deltar i modevisningen. Carin Torngren är en av modellerna.

Catwalk med mode och frisyrer

Den 30 och 31 maj händer det många olika aktiviteter i de centrala delarna av Västervik. Bland annat modevisning, musik och dans.

Ett 20-tal butiker och företag med inriktning kläder, blommor, böcker, inredning och glasögon samarbetar under namnet ”Övre Storgatan”. Nu arrangerar de en modevisning den 30 maj.

– Vi kommer fixa till 30-talet modeller som ska visa allt från kläder till prylar och blommor, berättar Veronica Svensson, Chrisma Hårdesign. Det blir både färg, uppsättningar och nya frisyrer.

– Tack vare att Städcentralen sponsrar med 30 meter röda mattor blir det extra festligt.

Det blir även tipspromenadfrågor i de olika butikerna på Övre Storgatan.

– Vi har förberett både barn- och vuxenfrågor och det finns fina priser i potten förstås.

Fler aktiviteter

Även Nedre Storgatan har gått samman för att arrangera en modevisning, berättar Camilla Gunnarsson, Canpea.

– Vi sminkar tiotalet modeller där Stil fixat frisyrerna. Modellerna visar både kläder och underkläder. Det blir även Skattjakt på Nedre Storgatan.

Under fredagen 30 maj blir det också sambamusik på Stora torget och aktiviteter som ”måla Övre Storgatan med gatkritor”.

Under lördagen den 31 maj blir det prova-på-dans på Spötorget med Medborgarskolan. Båda dagarna finns möjlighet att prova morgonyoga i Stadsparken.