• Wille Nilsson med Bustan, ett tolvårigt ardennersto som kommer synas i tv-rutan efter nyår. Bustan verkar ta kommande kändisskap med ro. De tre månaderna med Farmen-deltagare ser hon som en nyttig erfarenhet. Foto: Lena Dahlberg

Bustan debuterar som tv-skådis

Det är tätt mellan hästkändisarna i våra trakter. Under förra säsongen var ardennerstoet Ronja från Blackstad med i Farmen. Den här sommaren har Bustan tillbringat tre månader med Farmen-deltagare.

Stolta ägare till ardennerstoet Bustan är Lena Johansson och Wille Nilsson i Hummelstad. I början av juli lämnade de Bustan på en gård i Vaggeryds kommun, i närheten av den hemliga inspelningsplatsen.

– Hon var där i tre månader och verkar ha skött sig bra, men mer än så vet vi inte, säger Wille Nilsson.

Testades med hund

Tv 4 ringde i våras och frågade om de fick använda Bustan till en ny omgång av tv-serien Farmen.

– ”Gutta”, han som är djuransvarig, var här och testade henne. Han satte upp sin hund på Bustans rygg, men hon bara tittade lite. Reagerade inte nämnvärt.

Bustan blev godkänt. ”Gutta” tyckte hon verkade lugn och snäll. Vilket hon också är, intygar ägarna.

– Ja hon är trygg i sättet. Vi har haft Bustan i fem år och använder henne till hobbykörning med släde och vagn. Ibland spänner vi för en harv och harvar ridbanan. Tolv år är hon.

Sänds efter nyår

Farmen börjar sändas någon gång efter nyår. Vilken roll Bustan har i deltagarnas vardagsliv vet inte Wille Nilsson.

– Nej vi vet inte vad hon varit med om, det får vi se på tv. Vi vet dock att hon har veterinärbesiktats var sjätte dag och hon verkar inte tagit skada av att vara med.