• Glenn Billqvists ”Il Drago Ruggento”, den Rykande Draken, kommer till Sportbilsdagen på Gränsö. Foto: privat
  • En av alla sportbilar som deltog i förra årets stadsrace. Foto: Peter Gunnars
  • Torgny Gunnarzon och Leif Stenborg arrangerar Sportbilsdagen tillsammans med Magnus Gustafsson (ej med på bilden).

Bil med motor från bombplan

– en av många speciella bilar på Sportbilsdagen

Än är det månader kvar till Sportbilsdagen på Gränsö den 17-18 augusti, men förberedelserna pågår för fullt. - Vi hoppas på den största Lamborghini-träffen i Sverige, säger Torgny Gunnarzon. Detta med anledning av att Lamborghini fyller 50 år.

Nu när vintern äntligen är över är det sportbilarnas tid. Den som vill gotta sig lite extra i speciella märken och extravaganser får dock vänta till augusti när det är dags för årets höjdpunkt för alla bilintresserade, nämligen Sportbilsdagen på Gränsö.

- Precis som tidigare år inleder vi lördagen med ett stadsrace följt av en sportbilskortege, berättar Torgny Gunnarzon som tillsammans med Magnus Gustafsson och Leif Stenborg arrangerar det hela.

Lördagen avslutas med grillkväll i italiensk anda, med anledning av att Lamborghini firar 50 år.

Rykande drake

Under utställningen blir årets dragplåster bland annat den mycket speciella ”Il Drago Ruggento”, den Rykande Draken.

- Glenn Billqvist har byggt en bil med motor från ett italienskt bombplan från 1941. Det blir nog både rök och eld när han startar sitt hemmabygge. En mycket speciell attraktion att se fram emot.

- För övrigt så jobbar vi för att leva upp till tidigare års blandning av både vanliga och ovanliga sportbilar, avslutar Torgny Gunnarzon.

Lena Dahlberg