• Jörgen och Marie Vikman samt Camilla Karlsson med sina familjer var väldigt besvikna och gav informationen tummen ner. Foto: Ossian Mathiasson
  • Lysingsbadets upplevelsebad öppnas inte förrän i slutet av sommaren när alla gäster har åkt hem och säsongen är över. Foto: Ellinor Harrysson.

Besvikna gäster ger tummen ner

Lysingsbadets upplevelsebad öppnar inte förrän i höst

Öppnandet av upplevelsebadet på Lysingsbadet blir inte verklighet i sommar. Kritiken mot Västervik Resort AB, som lämnade beskedet i går, har varit massiv och många ilskna röster har höjts. – Vi känner oss både besvikna och lurade, säger campinggästen Marie Vikman.
Problematiken kring upplevelsebadet på Lysingsbadet fortsätter och sommargästerna på campingen, som hade hoppats, och trott, på ett besök till den nya turistattraktionen i Västervik får tänka om.
Från början var tanken att upplevelsebadet skulle öppna till skolavslutningen i mitten av juni men av olika anledningar har öppningsdatumet skjutits fram med jämna mellanrum.
I går förmiddag lämnade Västervik Resort AB det svidande beskedet att det inte kommer öppnas förrän i höst på grund av sena leveranser och tekniska problem med de sista detaljerna.
– Det här känns inte alls bra. Informationen är bristfällig, säger Marie Vikman och får medhåll av mannen Jörgen Vikman och hans syster Camilla Karlsson.

”Vi är ledsna”

Informationen om höstöppnandet har även rört upp känslor i sociala medier. Henrik Oláh, som har bokat en plats på Lysingsbadet i fem dagar med sin fru och två barn samt en familj till, var upprörd.
– Det är fruktansvärd katastrof. Vi har två barn på två respektive sju år som har sett fram emot den här resan väldigt länge och vi har visat flera bilder för dem på stället. Det kommer inte bli roligt att förklara för dem hur det ligger till. Det är uruselt och vi är ledsna, säger Henrik Oláh från Eskilstuna.