• Magnus Andersson och Johannes Lundberg är glada över att det nu finns 25 tomter klara för de flytande villorna. ”Vi ser fram emot de första kunderna!” Foto: Lena Dahlberg
  • Bad i badkar - eller ett dopp i havet precis utanför? Det är bara att välja för den som bor i en Aquavilla.
  • Stora glasade partier gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Trädäck runt om och en terrass på taket finns också att tillgå.

Aquavilla är redo för villor i Västervik

Äntligen i hamn

Efter många år av väntan är allt klart för produktion av de flytande villorna. 25 tomter ligger klara att tas i anspråk. Aquavillas platschef Magnus Andersson ser nu fram emot de första kunderna. – Visningsvillan har väckt ett stort intresse. Vi kommer säkert få se Västerviks första villa på vatten inom något år.

Villa Laguna är på 97 kvadrat med vardagsrum och kök i en öppen planlösning, samt sovrum och bad på övervåningen. Stora glaspartier, fönster och dörrar släpper in rikligt med ljus.

Högst upp finns en stor takterrass med sjöutsikt. Såklart. Det är ju just vattenläget som är avgörande för kunder som är intresserade av den här typen av boende.

– Det finns hela 150 kvadrat att vara på utomhus. Boytan är från 75 kvadrat till 175 kvadrat, med priser från 4,5 miljoner och uppåt, säger Magnus Andersson.

Godkänd som villa

Det har varit en lång väntan på bygglov för den här speciella typen av bostäder. 2007 flyttade Aquavilla Produktion AB sin verksamhet från Stockholm till Lucerna i Västervik. I augusti 2013 fick företaget tillstånd till 25 vattentomter utanför Pampas Marina.

– Av olika anledningar har det tagit tid, men i våras såg vi att vi skulle ro projektet iland så då satte vi igång med att bygga visningsvillan.

– Det viktiga har varit att få godkända tomter för villabygge så att villorna inte ska räknas som husbåtar. Nu är det samma villkor som för vilken villa som helst, säger Johannes Lundberg, arbetsledare på Aquavilla.

Slipper tomten

Även om den första flytande villan i Västervik inte är såld ännu pågår produktionen till Stockholm för fullt.

– Vi har en order som ska levereras i maj 2014. Det blir den 21:a villan på Pampas Marina i Stockholm.

– Här pågår än så länge bara diskussioner, men vi tror att det lossnar under nästa år. Det är ju faktiskt inte alla som vill ha en trädgård. ”Vilken lyx att slippa markplaneringen”, som en av våra kunder sa.

 

Citat:

”Den här bostaden är för folk som prioriterar båt- och badliv framför trädgård”