• Anna Dahl säljer även en hel del ätbart i sin butik. Bland annat vinäger, kryddor och tapasplock.
  • Anna Dahl tycker det är roligt att äntligen göra verklighet av sin dröm om en inredningsbutik. ”Svensk och dansk design är det jag gillar bäst”.

Anna har öppnat butiken för hemmet

”Jag inriktar mig på svensk och dansk design”

Krukor, lampor, förvaring, barnväskor, leksaker och kryddväxter. I Anna Dahls butik Boligheter är sortimentet brett och det är meningen att du ska kunna hitta saker här som inte finns någon annanstans. – Jag har till hela hemmet, till alla rum. Även sådant som är ätbart, säger Anna Dahl och bjuder ett smakprov på vinäger i lösvikt.

Anna Dahl är uppvuxen i Västervik och har jobbat inom Ica i elva år. Ett av hennes stora intressen, som hon för övrigt delar med sin man Oscar, är inredning och att följa trender genom bloggar, mässor och sociala medier.

Annorlunda sortiment

Hennes dröm har alltid varit att öppna en inredningsbutik.

– Jag gick en starta-eget-kurs 2006, men har inte haft möjlighet att öppna butik förrän nu. I höstas tog jag kontakt med leverantörer och letade lokal. Jag är jättenöjd med att ligga så centralt där det rör sig mycket folk.

Anna säger att hon fått ett mycket bra mottagande av både kunder och andra butiker efter starten för tre veckor sedan.

– Många säger att det här är en lite annorlunda butik med ett nytt sortiment. Det är ju roligt att höra förstås. Och ju fler vi är som kan dra kunder till Västervik, desto bättre.

Lena Dahlberg

Anna Dahl

Bor: villa i Västervik

Familj: gift med Oscar, barnen Madicken, 4 och Märta, 1,5

Jobb: driver inredningsbutiken Boligheter sedan några veckor tillbaka

Intressen: inredning och trender, syr barnmössor i det egna företaget ”andadesign” samt gör även grafiskt tryck.