• Bertil Edström, Helena Edman, Håkan Johansson, Laila Bohman och Owe Swanström är några av dem som jobbar för att ”Överum´plad” ska bli en dag då många kommer till Överum. Foto: Lena Dahlberg

Aktivitetsdag lockar med stort program

Överum´plad i Överum

Det är många som hjälps åt för att vända allas blickar mot Överum under namnet ”Överum´plad” den 25 och 26 april. Arrangemangen är många, från Vallonrock till hantverk, filmvisning och konsert.

Överums intresseförening arrangerar den 21:a hantverksmässan i ordningen. Vallonen och området utanför fylls med runt 35 utställare.

– Jörgen Andersson inviger mässan, sedan följer en rad aktiviteter, både inomhus och utomhus, säger Håkan Johansson.

– Det blir en hel del mat. Bland annat honung, charkprodukter, ost, kalvdans och ostkaka. Även olika hantverk, blommor, trädgårdsmaskiner och antikviteter.

Brandbil och energi

Olika föreningar visar sina verksamheter, bland annat bridge, boule och innebandy. Brandkåren är på plats med en brandbil och Jenny Svensson visar hur Gladiatorträning går till.

– Sedan finns det kaffe, korv och lotterier förstås, säger Laila Bohman.

– Västerviks kommuns energirådgivare Mikael Nyman kommer hit och företaget Solklart i Ydre informerar om solenergi, säger Helena Edman.

Musik och mat

Det är många i Överum som engagerar sig under den 26 april, från ungdomar till pensionärer.

– Hembygdsföreningen visar ett bildspel med gamla bilder om Vita husen i Överum och ungdomar är inbjudan att visa sin syn på Överum.

– Dagen avslutas i kyrkan med konsert med Erik Gruvebäck och föredrag av meteorolog Pär Holmberg. Alla konsertbesökare och ideellt arbetande bjuds på grillmat som sponsras av Jojjen.