• Adam Enefjord gillar lektionerna i växthuset. Kanske kommer han att jobba med något liknande i framtiden.

Adams klassrum är i växthuset

Ute är det svala vindar, men där Adam Enefjord jobbar är det varmt och fuktigt och det doftar gott av jord och blommor. En del av hans utbildning är nämligen i växthusen hos Linda Öhrvall.

GAMLEBY

Adam Enefjord läser första året på trädgårdsprogrammet på Gamlebygymnasiet. Något han just nu är ensam om, men som läraren Roy Thellman hoppas att det ska bli ändring på.

- Trädgårdsprogrammet kommer att starta även till hösten. Förhoppningsvis får vi även tillbaka inriktningen florist.

Ett framtidsjobb

Adam är ganska ny i kommunen. Sommaren 2012 flyttade han och familjen från Linköping till Edsbruk. När Adam bytte skola bytte han även inriktning, från djurvård till trädgård. Något han inte ångrar.

- Jag tycker det är roligt och kan mycket väl tänka mig att jobba med det här i framtiden. Kanske som golfbaneskötare, parkarbetare eller i en handelsträdgård.

Varierad undervisning

Förutom att läsa de ”vanliga” ämnena läser Adam även växtkunskap, odling i växthus och beskärning och trädvård. Bland annat.

- Det är roligt med en varierad undervisning. Jag ska också göra tre veckors praktik på en handelsträdgård nu under våren. Jag kommer nog att intressera mig mer för trädgården där hemma i sommar efter det här året.

Lena Dahlberg