• Arnold Jansson, Björn Frisell och Magnus Jansson jobbar med både försäljning och installation samt reparation av marinelektronik och mobil telefoni. Foto: Lena Dahlberg
  • Den minst sagt annorlunda lokalen stod färdig för inflyttning 1999. Arkitekt är Tommy Lyberg.

30-årsjubileum för marint företag

Det är nu 30 år sedan Arnold och Lena Jansson startade Star Elektronik hemma i källaren. Ett företag som är specialiserat på allt som har med telekommunikation och marinelektronik att göra.

Arnold Jansson jobbade som tekniker och reporter på Radio Kalmar när han bestämde sig för att starta eget.

– Det fanns inget företag i Västervik som sysslade med marinelektronik på den tiden, säger Arnold Jansson.

Redan från start började beställningarna komma in.

– I den här vevan blev också mobiltelefoni stort, vi var med från start och eftersom företaget även utförde installationer så fick vi snabbt fart på verksamheten.

Speciell lokal

När källaren blev för liten hyrde företaget in sig i en lokal på Barlastudden 1988. Elva år senare kunde Star Elektronik flytta in i egna lokaler.

– Vi behövde större utrymme med monteringshall, verkstad och rejäl butiksyta. När vi ändå byggde såg vi till att huset blev lite speciellt, arkitekt Tommy Lyberg anlitades för att formge huset som ett skepp, med för, akter och skorsten.

Alkolås

Familjeföretaget säljer, monterar och reparerar allt som har med telekommunikation och marinelektronik att göra och har både små och stora företag som kunder.

– Vi säljer även mobiltelefoner till privatpersoner och installerar alkolås.

 Star Elektronik har även en liten shop där man säljer marina inredningsdetaljer.

Citat:

”Vi är auktoriserade och unika inom vår nisch i Sverige, att installera och serva kompletta system.”